Cosmote Romania a inregistrat anul trecut o pierdere operationala de 22,1 milioane euro, in scadere cu 58,1% fata de anul anterior, potrivit datelor grupului elen OTE. Pe de alta parte, veniturile operatorului au crescut anul trecut cu 36,1% pana la 423,2 milioane euro comparativ cu 2008, in timp ce profitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) aproape ca s-a triplat pana la 66 milioane euro.

„Suntem foarte multumiti de performanta companiei in ultimul an, avand in vedere contextul unui mediu economic instabil si al unei piete saturate si deosebit de competitive. Am ramas lideri atat in ceea ce priveste atragerea de noi clienti cat si la portabilitate, fiind sustinuti de o retea de distributie puternica si de cel mai relevant portofoliu de produse si servicii. Succesul inregistrat in 2009 ne permite sa facem fata mai bine provocarilor din 2010, an in care ne vom concentra pe segmentul corporate si pe piata serviciilor in banda larga”, a declarat Konstantinos Apostolou, director financiar al Cosmote Romania.

In ultimul trimestru al anului trecut, Cosmote a inregistrat o pierdere operationala de 12,8 milioane euro, cu 70,7% mai mare decat in acelasi trimestru al anului anterior.

Cosmote aproape de a ajunge la sapte milioane de utilizatori

In privinta numarului total de utilizatori (n.r numar SIM-uri active), acesta a depasit 6,92 milioane utilizatori la sfarsitul lui 2009, in ultimul trimestru al anului trecut compania reusind sa atraga inca 321.527 de noi clienti. Cifra se situeaza la jumatatea numarului de noi clienti pe care compania reusise sa-i atraga in ultimul trimestru din 2008, respectiv 647.633 utilizatori.

In urma achizitiei Zapp, finalizata in octombrie 2009, Cosmote a ajuns la o cota de piata de peste 23% in Romania, iar in baza licentei 3G ce a apartinut Zapp, operatorul pregateste noi servicii de internet broadband.