Nokia a introdus marti o noua gama de telefoane, seria C, prin lansarea telefonului C5, care va fi unul dintre cele mai ieftine telefoane de tip smartphone din portofoliu, informeaza Reuters. Telefonul, optimizat pentru retele sociale si impartasire de continut, va avea un pret de 135 euro, fara taxele si subventiile aplicabile si va incepe sa fie vandut, inclusiv in Europa, incepand din al doilea trimestru al acestui an.

Potrivit informatiilor Nokia Romania, telefonul va permite utilizatorilor accesarea facila a site-urilor de socializare precum Facebook sau MySpace, actualizarile de status ale prietenilor de pe Facebook fiind vizibile direct din agenda de contacte a telefonului. Terminalul mai dispune de o camera de 3,2 megapixeli, cartela de memorie de 2GB inclusa si acces la cea mai noua versiune Ovi Maps cu serviciul gratuit de navigatie auto si pietonala.

Citeste comunicatul integral al Nokia Romania, aici.

In trimestrul patru al anului trecut, Nokia a inregistrat un profit net de 948 milioane euro, in crestere cu 65% fata de trimestrul similar din anul anterior, peste asteptarile analistilor. Nokia a vandut 126,9 milioane telefoane mobile in trimestrul mentionat, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada din 2008, dar la nivelul intregului an, producatorul finlandez estimeaza ca a inregistrat o scadere a cotei de piata la nivel mondial la 38% fata de 39% in 2008.

In trimestrul mentionat, Nokia si-a majorat cota de piata pe segmentul smartphone la 40%, fata de circa 31% in acelasi trimestru al lui 2008.