Peste 200 de milioane de utilizatori de smartphone-uri Nokia bazate pe sistemul de operare Symbian al producatorului finlandez vor putea folosi serviciul de telefonie prin internet Skype, gratie unei aplicatii ce poate fi descarcata gratuit de pe magazinul online Ovi Store al Nokia, au anuntat miercuri cele doua companii. Aplicatia permite utilizatorilor de smartphone-uri Nokia, prin intermediul tehnologiei WiFi sau unei conexiuni mobile de date, sa efectueze apeluri gratuite catre alti utilizatori Skype sau apeluri la costuri reduse catre alti utilizatori de telefonie care nu au Skype.

Skype pentru Symbian va rula pe orice smartphone Nokia bazat pe Symbian ^1, cea mai noua versiune a platformei Symbian, iar aplicatia urmeaza sa fie introdusa pe dispozitive mobile bazate pe Symbian fabricate de alti producatori, inclusiv Sony Ericsson.

In privinta tarifelor, Skype recomanda utilizarea unui plan de date nelimitat pentru a evita aplicarea unor tarife suplimentare din partea operatorilor, utilizatorii fiind avertizati ca sunt aplicabile tarife suplimentare daca folosesc Skype printr-o conexiune mobila de date atunci cand se afla in strainatate.

In luna noiembrie a anului trecut, site-ul de licitatii eBay a anuntat vanzarea a 70% din Skype pentru circa doua miliarde de dolari catre un grup de fonduri de investitii private caruia ii apartine unul dintre fondatorii acestui serviciu de comunicare prin internet.

eBay a cumparat Skype in 2005 contra unei sume ce a ajuns sa treaca de 3,1 miliarde dolari, incluzand si banii platiti fondatorilor site-ului de telefonie pe internet. Desi Skype nu a evoluat cum si-au dorit cei de la eBay, numarul total de utilizatori a crescut puternic depasind 405 milioane utilizatori la sfarsitul lui 2008.