GTS Central Europe, operator alternativ de telecomunicatii prezent in Romania prin GTS Telecom, a inregistrat anul trecut un profit operational inainte de deprecieri si amortizari (EBITDA) de 86 milioane euro, in crestere cu 11% fata de anul anterior, in conditiile in care veniturile totale au scazut cu 12% pana la 384,5 milioane euro, a anuntat joi operatorul de comunicatii.

“Anul 2009 este un an de succes pentru noi datorita numarului impresionant de instalari de noi servicii, in ciuda climatului macroeconomic dificil, incluzand aici si contractul de furnizare de servicii a carui valoare este de 8,5 milioane euro. Prin imbunatatirea conditiilor macroeconomice regionale si globale si prin recalibrarea modelului nostru de business, GTS este extrem de bine pozitionata pentru a-si continua evolutia pe trendul de business profitabil pe care se gaseste”, a declarat Gerry Grace, directorul financiar al GTS Central Europe.

Potrivit informatiilor grupului, incepand cu 2005, anul in care compania a raportat prima data cashflow pozitiv, indicatorii EBITDA si cashflow au continuat sa creasca ajungand in 2009 la rate agregate de crestere (CAGR) de 17% si respectiv 50%.

In 2008, GTS Central Europe inregistrase venituri de 436 milioane euro, in crestere cu 10% fata de 2007 si un EBITDA de 77 milioane euro, in crestere cu 8% fata de anul anterior.