UPC Romania isi extinde incepand de vineri grila digitala de programe TV in format High Definition (HD) prin introducerea programului Utv HD in acest format alaturi de celelalte opt posturi HD oferite deja, a anuntat joi operatorul de comunicatii prin cablu. Cel mai puternic concurent al UPC pe acest segment de piata in Romania este Romtelecom, care incepand de luna trecuta ofera cinci canale TV in format HD.

Potrivit UPC, Utv va fi prima televiziune muzicala din Romania care se lanseaza in format HD. Utv HD este disponibil pentru abonatii Digital TV Medium si Large cu DVR si HD, atat in cazul achizitionarii exclusive a serviciilor de televiziune cat si in cadrul pachetelor 2 Play si 3Play. Pretul pachetului UPC HD cu 9 programe este de 15 ron fara TVA. Celelalte opt programe TV in format HD emise de UPC sunt: TVR HD, PRO TV HD, HBO HD, Eurosport HD, sport.ro HD, National Geographic Channel HD, The History Channel HD si Fashion TV HD.

"Pentru inceput, continutul va fi identic cu cel de pe Utv SD. Ulterior, acest lucru se va schimba, Utv HD pozitionandu-se pe un target aparte, derivat din dotarile standard pe care trebuie sa le detina utilizatorul pentru a putea viziona programele propuse", se arata in comunicatul de presa.

  • Romtelecom ofera cinci programe TV in format HD prin IPTV, din martie 2010

UPC si-a lansat serviciile de televiziunee HD, care ofera rezolutii de pana la cinci ori mai mari decat la televiziunea standard (SD) sau sunet asemanator cu cel din cinematografe, la inceputul lunii octombrie a anului trecut, iar pana in prezent a atras peste 7.000 de abonati.

Cel mai puternic concurent al UPC pe segmentul de televiziune digitala in format HD in Romania este Romtelecom. Potrivit informatiilor de pe site-ul propriu, Romtelecom ofera incepand cu 12 martie prin intermediul serviciului de televiziune prin protocolul de internet (IPTV) cinci canale TV in format HD, respectiv: TVR HD, Pro TV HD, HBO HD, Discovery HD si Sport.ro HD.