Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a lansat o noua licitatie, de aceasta data un proiect finantat cu fonduri UE, in valoare de circa 1,3 milioane euro, pentru crearea unei platforme eLearning pentru instruirea online a functionarilor publici, conform unui anunt publicat vineri pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Proiectul urmareste introducerea unui sistem de instruire de tip eLearning si dezvoltarea de continut interactiv de instruire pentru functionarii publici. Conform informatiilor din Caietul de sarcini, "se estimeaza un numar de 66.000 de cursanti anual pentru sistemul eLearning (aproximativ 10% din numarul total de functionari publici)".

In cadrul proiectului se vor achizitiona servicii si produse pentru dezvoltarea unei solutii eLearning si continut interactiv pentru instruirea si evaluarea functionarilor publici: echipamente si produse software, servicii de dezvoltare de produse software, servicii de instruire si suport tehnic.

Oferta trebuie sa includa toate componentele necesare functionarii optime a sistemului inclusiv, dar nu limitat la baze de date, servere de aplicatii, licente platforma eLearning. Pe toate echipamentele de tip server se va instala sistem de operare de tip Microsoft Windows Server 2008 sau echivalent.

Contractul are o valoare estimata la peste 5,7 milioane lei, inclusiv TVA (circa 1,3 milioane euro) si va fi finantat si din fonduri UE in cadrul "Axei prioritare pentru programul operational sectorial cresterea competitivitatii economice si domeniul major de interventie, Axa Prioritara III "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public".

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente la aceasta licitatie este 29 aprilie, a doua zi urmand sa fie deschise ofertele.

Printre conditiile minime cerute in cadrul licitatiei se numara si aceea ca ofertantul (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici impreuna) sa faca dovada finalizarii in ultimii trei ani (pana la termenul limita de depunere a ofertelor) a cel putin un contract in valoare de minim trei milioane lei, ce a avut ca scop implementarea de sisteme informatice de tip eLearning.