Un telefon prototip Apple gasit intr-un bar din Redwood City, California, a ajuns in mainile celor care scriu pe blogul tehnologic Gizmodo, iar dupa ce acestia au scris ca acesta ar putea fi in realitate urmatorul model iPhone, Apple a trimis o scrisoare oficiala prin care solicita inapoi terminalul, informeaza Bloomberg. Printre lucrurile noi identificate la "noul iPhone" se numara o camera foto suplimentara in partea din fata, o baterie cu o capacitate mai mare, micro-SIM si ecran cu o rezolutie mai buna.

Telefonul, camuflat sa para ca un model iPhone 3GS, pare sa fi fost uitat in urma cu doua zile intr-un bar din Redwood City, California, de un inginer in cadrul Apple, un tanar de 29 de ani, pe nume Gray Powell, potrivit Gizmodo.

Telefonul, pe care a rulat o versiune nelansata inca oficial a sistemului de operare iPhone, are o camera foto suplimentara in partea din fata, margine metalica, butoane laterale pentru volum, o baterie cu capacitate mai mare, ecran cu o rezolutie mai buna decat modelul 3GS, micro-SIM in loc de cartela SIM standard (precum iPad), mai noteaza blogul tehnologic.

Jason Chen, editorul blogului Gizmodo, a precizat pentru Bloomberg ca a platit 5.000 de dolari pentru a obtine acest terminal, gasit in barul din Redwood City. Mai mult, Gizmodo posteaza si o scrisoare din partea Apple prin care compania isi cere inapoi prototipul.

Oficialii Apple nu au dorit pentru moment sa comenteze fata de aceste informatii. Bloomberg noteaza insa ca Apple este cunoscuta pentru regulile severe prin care incearca pastrarea informatiilor privind produsele care urmeaza a fi lansate. Astfel, companiile partenere care au testat tableta iPad inainte de lansarea oficiala de pe 3 aprilie s-au obligat sa tina produsul intr-o incapere securizata cu geamuri netransparente, semnand, de asemenea, un document de 10 pagini cu obligatii de confidentialitate legate de acest produs, potrivit unor surse apropiate procesului.

Recent, un alt blog de specialitate, Engadget, a publicat poze cu un telefon ce pare a fi noul iPhone 4G, in contextul in care zvonurile despre o prezentare iminenta a unui nou model iPhone de catre Apple, probabil in vara acestui an au crescut.

Prezentare video a prototipului noului iPhone gasit de Gizmodo: