Orange va permite incepand cu 3 mai servicii de internet broadband mobil cu viteze de transfer de pana la 14,4 Mbps in 11 orase din tara, respectiv : Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti si Timisoara, a anuntat operatorul de telefonie mobila. Masura Orange de marire a vitezei serviciilor de internet oferite vine in contextul in care Vodafone si Cosmote au lansat deja servicii de internet mobil care promit viteze de transfer de pana la 21,6 Mbps.

"Datorita standardului HSDPA 14,4 Mbps, un fisier cu dimensiunea de 5 MB va putea fi descarcat in 3 secunde in conditii optime de conectivitate, spre deosebire de 7,5 secunde prin tehnologia HSDPA 7,2 Mbps, in timp ce un e-mail cu un atasament de 1 MB va fi receptionat in mai putin de o secunda", se arata in comunicatul Orange.

Noile servicii sunt disponibile atat clientilor existenti cat si noilor clienti prin trei planuri tarifare, respectiv trei abonamente de date, la tarife lunare de 14 euro, 21 euro si 58 euro (inclusiv TVA), abonamente care in prezent ofera viteze de pana la 7,2 Mbps.

Citeste comunicatul integral al Orange, aici.

Orange este al treilea operator de telefonie mobila, dupa Vodafone si Cosmote, care a decis sa mareasca viteza serviciilor de internet mobil. Vodafone a fost primul operator care a lansat servicii de internet mobil la viteze de pana la 21,6 Mbps, in septembrie anul trecut. E vorba de un abonament, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii, care ofera trafic initial lunar de 16 GB, la un tarif de 26,99 euro/luna, TVA inclus.

Saptamana trecuta si Cosmote si-a anuntat intrarea pe piata 3G, lansand servicii de internet care promit viteze de transfer de pana la 21,6 Mbps, la tarife care incep de la 11,9 euro/luna, TVA inclus.