Pe motivul cresterii comunicarii intre centru si teritoriu in cadrul organizatiei

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate aloca fonduri publice de peste 415.000 euro pentru servicii de videoconferinta

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 4 mai 2010, 12:05 Economie | Telecom


 documente
(04 Mai 2010) DOC, 484KB
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a lansat o licitatie deschisa in care vor fi alocate fonduri publice de peste 415.000 euro pentru achizitionarea unui sistem de videoconferinta (terminale si servicii) in 45 de locatii din tara, potrivit unui anunt publicat marti pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Obiectivul general este cresterea comunicarii intre centru si sediile caselor judetene, in conditiile in care in prezent este numai comunicatia clasica prin telefonie fixa, mobila, internet sau fax.

"In prezent exista numai comunicatia clasica prin intermediul telefoniei clasice sau mobile, internet sau fax si nu exista posibilitatea unei comunicari in care imaginea sa joace un rol", se arata in Caietul de sarcini la descrierea cadrului existent dinainte de aparitia acestei licitatii.

In urma contractului, estimat la peste 1,76 milioane lei (echivalentul a peste 415.000 euro), fonduri publice, ofertantul va trebui sa furnizeze pentru 45 de locatii CNAS acoperind intreg teritoriul Romaniei servicii de comunicatii profesionale de videoconferinta prin amplasarea de terminale profesionale de videoconferinta si asigurarea comunicarii video intre acestea prin sistemele proprii.
 • De ce are nevoie CNAS de servicii de videoconferinta
Conform informatiilor din Caietul de sarcini, obiectiovul general al proiectului este cresterea comunicarii intre nivelul central si teritoriu in cadrul organizatiei si eficientizarea activitatii de informare si raportare prin introducerea unui sistem de videoconferinta atat la nivel central cat si la nivelul caselor judetene de asigurari de sanatate.

Obiectivele specifice ale acestei achizitii:
 • Eliminarea timpilor destinati deplasarilor
 • Reducerea cheltuielilor de transport, cazare, diurna
 • Reducerea timpului petrecut pentru pregatirea programului intalnirii, a materialelor necesare etc.
 • Marirea productivitatii muncii
 • Reducerea factorului de risc al deplasarilor
 • Accelerarea procesului decizional
 • Marirea nivelului de comunicare intre departamente si intre angajati
 • Organizarea de intalniri cu un numar mare de participanti intr-un timp foarte scurt
 • Facilitarea comunicarii pentru situatii de exceptie
 • Schimbul rapid de informatii intre participanti
 • Accesul rapid la opiniile specialistilor si a expertilor
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente in cadrul acestei licitatii este 11 iunie, termenul limita pentru primirea ofertelor este de 15 iunie, deschiderea acestora urmand sa se faca a doua zi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1625 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  bani (Marţi, 4 mai 2010, 12:12)

  george [anonim]

  Spitalele nu au bani pentru dezinfectant si casa de asigurari nu are ce face cu 400 de mii de euro
  • 0 (0 voturi)    
   Chiar sunt necesare? (Marţi, 4 mai 2010, 12:20)

   Surfer [utilizator] i-a raspuns lui george

   chetuielile astea>?
 • 0 (0 voturi)    
  reducem cheltuielile bugetare (Marţi, 4 mai 2010, 12:15)

  KingSnake [utilizator]

  Misto ! Mai bine ar face si un videochat, ca sa mai recupereze din cheltuieli.
  Nu-i nimic, ne descurcam si fara banii astia, taiem din salariile si pensiile nesimtite ! Si poate mai umblam si pe la tva si impozitul pe venit, asa, putin de control. Poate mai e nevoie de videoconferinte si pe la alte ministere.
 • 0 (0 voturi)    
  ce sa-ti spun? (Marţi, 4 mai 2010, 12:17)

  dan [anonim]

  ce-i lipseste chelului? tichie de margaritar. asta e adevarata problema la casa de asigurari, ca n-au videoconferinta.
 • 0 (0 voturi)    
  vai de steaua lor (Marţi, 4 mai 2010, 12:17)

  sanatosu [anonim]

  .. adica vai de steaua noastra ...Pariu ca nu va fi folosit ever, inca fac calcule cu pixul, vai de ei. Nu o sa fie cine sa-i invete pe ce buton trebuie sa apese. Si si daca ar fi cine sa-i invete, nu-i nimeni curios sa afle. Si daca se intampla ca vreunul sa fie curios, nu va fi lasat sa-l foloseasca.
 • 0 (0 voturi)    
  Ne batem joc de noi. (Marţi, 4 mai 2010, 12:29)

  mircea [anonim]

  Ce demonstram prin asta?Ca nu stim sa administram corect in interes national resursele financiare disponibile.Ca oamenii cu vechime si experienta din sistemul sanitar,au aceleasi metehne de dinainte de 1989.Ca daca vrem sa reformam sistemul de sanatate trebuie sa cream conditii pentru autonomie locala ,dar si un sistem foarte competent de control si snctionare a derapajelor.Actualul Consiliul al medicilor pare depasit si e ciudat de ce procuratura nu se inplica in cazuri de morti suspecte in spitale.
 • 0 (0 voturi)    
  ce porcarie (Marţi, 4 mai 2010, 12:36)

  dan [anonim]

  Astia nu or fi auzit de skype ?
 • 0 (0 voturi)    
  Telefonoconnferinta (Marţi, 4 mai 2010, 12:38)

  AndreiaM [anonim]

  Se pot face sedinte de la distanta si prin telefonoconferinte. Spre ex. Romtelecom ofera astfel de servicii si nu-ti trebuie nici un sistem special, doar terminale de telefonie fixa.
 • 0 (0 voturi)    
  Videoconferinta (Marţi, 4 mai 2010, 12:44)

  anti-conferinta [anonim]

  Un sistem de videoconferinta exista la MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR si este folosit mai putin de 5% din timpul disponibil. Oare de ce nu se folosesc resursele deja existente de catre toate institutiile bugetare, in loc sa se faca investitii care nu se vor amortiza niciodata...? Ceea ce nu se spune in acest articol este faptul ca acest sistem de videoconferinta necesita si conectivitate de banda larga intre locatii, conectivitate pentru care se va plati anual catre operatorii de telecomunicatii alte sute de mii de euro.
  Probabil ca acest comentariu nu va fi citit de primul ministru, sau de un responsabil din cadrul ministerului sanatatii, insa aceasta licitatie miroase foarte tare a nesimtire si spaga!
  Si in plus este o alta pata neagra pe obrazul acestui guvern care promite de 2 ani reduceri de cheltuieli bugetare, dar care nu a facut decat sa amplifice aceste cheltuieli.
 • 0 (0 voturi)    
  si oare cine va castiga licitatia? (Marţi, 4 mai 2010, 12:53)

  danone [anonim]

  asta e intrebarea!
 • 0 (0 voturi)    
  Softul de 120 milioane de EUR (Marţi, 4 mai 2010, 12:55)

  Vali [anonim]

  nu poate asigura si comunicarea electronica? Ce s-a intamplat de fapt cu acele fonduri ATAT de mari? Acum iarasi alti bani aruncati in van? De ce nu se fac dezinfectari? Chiar nu se pot gasi niste manageri eficienti acolo? Nu inteleg de ce trebuie sa contribuim in mod obligatoriu. Ca sa arunce ei banii in proiecte ineficiente si oamenii sa moare in niste spitale absolut insalubre.
  • 0 (0 voturi)    
   soft de 120 de milioane (Marţi, 4 mai 2010, 13:58)

   danone [anonim] i-a raspuns lui Vali

   softul ala n-a fost 120 de mil. ci numai vreo 22 din care s-au platit 11 (cel putin asta e varianta oficiala) insa este ingrozitor de prost. nu merita nici macar 20.000 de euro la cate probleme are. in orice caz la cat injura toti furnizorii de servicii medicale la el nu cred ca va avea o soarta prea buna.
 • 0 (0 voturi)    
  Hai sa fim mai seriosi. (Marţi, 4 mai 2010, 13:00)

  ion roata [anonim]

  Sunt convins ca ne am pierdut capul complet si nu mai judecam .Tichie de margaritar ne mai trebuie ca restul avem de toate. Avem de toate si ne-a mai ramas doar instalatia de videoconferinta.
  Ba nenorocitilor,bagativa mintile in cap si faaceti mai intai ce trebuie in tare asta pentru ingrijirea bolnavilor si in primul rand a copiilor.
  Ma adresez Primului Ministru sa instituie urgent un control preventiv privind cheltuielile de la bugetul statului.Chiar daca sunt cuprinse in bugetul anual al statului suma sa nu fie eliberata daca nu are aviz de control preventiv pentru cheltuirea banilor respectivi.
  Rog HOTNEWS sa aduca la cunostinta Primului ministru aceasta cerinta a noastra,a populatiei .
  Acelasi lucru sa se aplice si in administratia locala-consilii si primarii.
 • 0 (0 voturi)    
  sistem videoconferinta (Marţi, 4 mai 2010, 13:38)

  Ciprian [anonim]

  Am eu la firma un sistem de videoconferinta si in 8 luni a fost folosit o data. Sunt la 50 de Casa de Asigurari Iasi, il pun la dispozitie gratis (si inca in 15 locatii din tara), numai sa plateasca medicamentele catre farmacii pe luna septembrie 2009.
 • 0 (0 voturi)    
  Iata cum sufera babele de tehnologie (Marţi, 4 mai 2010, 13:41)

  Mos Craciun [anonim]

  Suntem martorii unei alte miscari de interese ce are justificare logica.
  Este foarte clar ca acest sistem reduce cheltuielile de deplasare si mareste capacitatea de productie, insa atata timp cat saracii agenti de asigurari care daca au scapat pixul pe jos abia mai buchisesc sa-l ridice, nu stiu sa-l foloseasca... atunci este o alta investitie in interesul direct al firmei ce va "castiga" licitatia si care se va bucura multi ani de acum incolo de facturile ce le va taia la intretinere. :) pentru ca nu? Nu suntem prosti sa credem ca tot acest echipament merge.... singur :) .... sau mai bine spus, nu sunte ATAT de prosti.... ca din momentul in care acceptam hotii de genul asta este clar ca prosti suntem.
  Sa nu ma intelegeti gresit... aici vorbim de ban privat, deci daca vrea aceasta firma privata sa dea foc unui milion de euro... noi nu putem decat sa comentam, pentru ca dreptul ii apartine.... insa ganditi-va ca ceea ce vedeti aici face si statul... pe care il sustinem....
 • 0 (0 voturi)    
  Terminale..si Servicii? (Marţi, 4 mai 2010, 13:42)

  bobilu [anonim]

  Vor angaja pe cineva care sa apese butonul de MUTE cat se cearta pe cascaval?:)

  Revenind. Chiar se scutesc niste bani cu investitia asta, cu conditiile ca ea sa fie si folosita (des). 415k /45 locatii .. sunt cam 9222E per site.
  Un sistem de videoconferinta performant costa (pret mediu) cam 9k -11k. USD (ex. Polycom 9000).
  Deci nu prea e loc de manevra aici. Decat daca sistemul achizitionat consta intr-un webcam de la Genius, un router DLINK si un abonament ALLinOne de la <erdesh>. :)
  • 0 (0 voturi)    
   Detalii (Marţi, 4 mai 2010, 13:57)

   daniel [anonim] i-a raspuns lui bobilu

   Acel sistem de videconferinta include doar la echipamentele dintr-o singura locatie?
   Sau si vreo linie de date dedicata?
   • 0 (0 voturi)    
    sincer nu stiu (Marţi, 4 mai 2010, 14:07)

    bobilu [anonim] i-a raspuns lui daniel

    Asta e o intrebare care trebuie pusa celor care au facut caietul de sarcini pentru licitatie. In mod normal, nu ar trebui sa fie o linie dedicata, pentru ca volumul de date nu este constant, plus videoconf implica de cele mai multe ori protocoale de tip BestEffort.
    Eu unul as negocia un contract de genul OnPeak/OffPEak Flat rate.(cu minimum de banda).
 • 0 (0 voturi)    
  casa de asigurari (Marţi, 4 mai 2010, 13:45)

  gigi [anonim]

  Deci spitalele nu au bani de medicamente, dezinfectanti etc si ei arunca atatia mii de Euro? stiti ca sunt spitale care nu au bani si nu au achitat facturile de alimente de 6 luni? Casa nu deconteaza serviciile prestate de spitale, pai sa-i dea afara pe toti sa facem reduceri si asa acolo ei dicteaza tot ce se spune de ma ministere, reduceri pentru prosti si bani aruncati aiurea sa se vorbeasca ei....desteptii pamantului ...astea nu se vad?
  • 0 (0 voturi)    
   serios? (Marţi, 4 mai 2010, 14:11)

   bobilu [anonim] i-a raspuns lui gigi

   De asta dai tu spaga si intretii sistemul?
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu (Marţi, 4 mai 2010, 13:59)

  Anonim [anonim]

  Dar de sky-pe nu au auzit? e prea ieftin pentru ei, adica gratis.
 • 0 (0 voturi)    
  mes... (Marţi, 4 mai 2010, 14:22)

  io [anonim]

  Sa le spuna careva de mess ca e gratuit. Si e skype se poate face conferinta si pana una alta e cel mai sigur serviciu de mesagerie si e tot gratuit! Doamne, prosti suntem!
 • 0 (0 voturi)    
  What?! (Marţi, 4 mai 2010, 14:36)

  Margelatu [anonim]

  "... Accesul rapid la opiniile specialistilor si a expertilor"

  Asta au trecut-o la misto maxim... sunt convins ca POLITRUCII incompetenti numiti in functii de conducere exclusiv pe baza de carnet de Partid doar la ASTA se gandesc toata ziua (oare cum sa intre in dialog cu cei "de jos" care chiar au expertiza in domeniu, astfel incat lucrurile in sistemul sanitar sa se imbunatateasca), nicidecum la manarirea licitatiilor, strangerea pe orice cai de bani pentru Partid (ca sa ii mentina in functii) si pentru buzunarul propriu sau la angajarea/promovarea PCR (pile, cunostinte, relatii)...
 • 0 (0 voturi)    
  Skype (Marţi, 4 mai 2010, 14:36)

  Taika Mereza [anonim]

  Idiotii astia n-au auzit de Skype? Incompetenta si ineficienta fanariota.. Unii nu si-au luat alocatiile si indemnizatiile pt. nou-nascuti de 8 luni (caz concret in anturajul meu)..
  • 0 (0 voturi)    
   asta e problema! (Marţi, 4 mai 2010, 14:35)

   airamerica [utilizator] i-a raspuns lui Taika Mereza

   Pai asta e buna! Skype, mess sunt G R A T U I T E.
   Ia faceti voi...postaci destepti o socoteala: comision 20% sau cat o fi, din cat costa Skype sau YMess si vedeti cat iese....
 • -1 (1 vot)    
  furaciosii (Marţi, 4 mai 2010, 14:53)

  ia de aici [anonim]

  La 100e/ CASA /luna buget de deplasare..rezulta maxim 50.000 de euro anual, in conditii de deplasare la sediul CNAS.
  Pe 3 ani ar fi maxim 150.000e ( mai putin cu lunile deja scurse de anul asta)
  Unde e economia si justificarea ?
  Presedintii de casa oricum fac deplasari pentru a semna ...nu mai punem la socoteala 3 case care sunt la max 20 km distanta una de alta: B ,IF, Transporturi...
  Furt pe fata !!!
  • 0 (0 voturi)    
   Chiar asa? (Marţi, 4 mai 2010, 19:30)

   Urkopardo [anonim] i-a raspuns lui ia de aici

   Si cum ai ajuns la acest buget per casa? Ai vreo justificare bugetara, sau faci pe interesantul?
 • -1 (1 vot)    
  bani aiurea (Marţi, 4 mai 2010, 15:25)

  puiu99 [anonim]

  mai bine ar plati farmaciile( nu au decontat medicamentele compensate si gratuite de peste 8 luni)
  statul traieste pe banii farmacistilor si importatorilor de medicamente care au acumulat facturi neincasate de la casa de sanatate de miliarde lei vechi, in timp ce ei platesc tva aferent facturilor intocmite
  cred ca in curand sistemul se va bloca firmele private din sistem nu vor mai putea sustine bugetul cass
  NU SUNTEM DE ACORD CU INVESTITIILE FACUTE DE CASELE DE SANATATE PENTRU CONFORTUL CONDUCERII LOR SI AL SALARIATILOR DE ACOLO
  • 0 (0 voturi)    
   puisor ...... (Marţi, 4 mai 2010, 19:37)

   urkopardo [utilizator] i-a raspuns lui puiu99

   nu mai puteti fura, cat ati facut-o?
 • 0 (0 voturi)    
  foaie verde stalp, curge apa'n beci (Marţi, 4 mai 2010, 16:56)

  babanebuna [anonim]

  era o melodie misto....Tara ardeeee!....Babele se piaptanaaaa
 • 0 (0 voturi)    
  Aveti probleme cu reteaua de computere... (Joi, 6 mai 2010, 10:37)

  Rumburak [anonim]

  In fiecare an cind merg sa imi platesc contributia pt sanatate la CNAS ma minunez cit de greu merge treaba. Daca la pensii merg direct la casierie si in 10 secunde computerul stie cit am platit si cit am de platit, la sanatate inainte de casierie trebuie trecut pe la unul dintre cei 10 angajati care emit un formular de plata. Se asteapta la coada vreo 4 ore si mai astept 5-10 minute pina cind computerul unuia din cei 10 angajati imi proceseaza CNP-ul. Daca doreati sa furati bani publici, puteati sa faceti ceva util, cresterea vitezei retelei CNAS pt ca cei care platesc sa nu mai astepte. Sint persoane care vor sa se interneze in spital si asteapta 1-2 zile pina reusesc sa plateasca contributia. Altii renunta pur si simplu sa plateasca contributia CNAS pt ca nu sint dispusi sa stea la coada.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by