Microsoft si Nokia au lansat miercuri prima aplicatie rezultata in urma aliantei incheiate in luna august a anului trecut prin care se promitea introducerea unei variante pentru mobil a suitei de aplicatii Office, respectiv Microsoft Communicator Mobile, a anuntat producatorul finlandez. Aplicatia, care permite transmiterea de mesaje instantanee, e-mail, text sau apeluri telefonice, este disponibila pentru inceput doar pentru doua smartphone-uri Nokia Eseries bazate pe sistemul de operare Symbian.

“Scopul aliantei noastre cu Nokia este acela de a oferi experienta de productivitate Office milioanelor de oameni din intreaga lume care utilizeaza smartphone-uri Nokia,” a afirmat Kirt Debique, General Manager, Microsoft.

Conform informatiilor Nokia, noua aplicatie adaptata pentru telefoanele mobile, Communicator Mobile, permite utilizatorilor sa vizualizeze disponibilitatea colegilor lor si sa comunice cu acestia prin mesaje instantanee, e-mail, text sau apeluri telefonice. Aplicatia poate fi descarcata de miercuri din Ovi Store, insa este disponibila momentan doar pentru terminalele E72 si E52.

Potrivit anuntului celor doua companii, aplicatia va fi disponibila pe viitor si pentru alte smartphone-uri Nokia.