RCS&RDS are functionale serviciile de televiziune de inalta definitie (HD), abonatii operatorului de cablu TV care dispun de dotarile tehnice necesare vizionarii HD pot vedea mai multe programe in acest format, intre care si televiziunea Digi Sport, iar in a doua jumatate a acestui an serviciile Digi TV HD vor fi disponibile la nivel national, a declarat pentru HotNews.ro Cristina Nicoara, specialist relatii publice in cadrul companiei. RCS&RDS ar deveni astfel al treilea mare furnizor, alaturi de UPC si Romtelecom, care ar intra pe piata serviciilor de televiziune HD, ce ofera rezolutii de pana la cinci ori mai mari decat la televiziunea standard (SD).

"RCS & RDS a testat deja televiziunea HD si ea este in acest moment functionala. Abonatii nostri la cablu TV care dispun de dotarile tehnice necesare vizionarii HD, pot vedea mai multe programe in acest format, intre care si televiziunea Digi Sport. Nu pot insa viziona toti HD, fiindca nu oferim inca Digi TV HD. Vor dispune de acest serviciu toti abonatii nostri de CATV, in momentul in care le vom oferi si set-of-box-urile (decodoarele) necesare vizionarii in acest format. In perioada imediat urmatoare RCS & RDS are in plan achizitionarea acestor decodoare, iar in a doua jumatate a acestui an vom furniza Digi TV HD, la nivel national", a explicat pentru HotNews.ro Cristina Nicoara.

Oficialii RCS nu au dorit sa mentioneze cate sau ce programe TV in format HD intentioneaza sa lanseze in oferta comerciala pe care o pregatesc pentru a doua jumatate din acest an. Operatorul nu taxeaza in prezent pentru programele TV in format HD receptionate de abonati, in conditiile in care posturile in cauza sunt receptionate doar de cei care dispun de propriile echipamente necesare.

  • UPC transmite 9 posturi TV HD. Romtelecom difuzeaza 5 canale TV HD prin IPTV

Prin aceasta lansare, RCS&RDS ar deveni al treilea mare furnizor de servicii TV care intra pe piata High-Definition, alaturi de UPC si Romtelecom. UPC si-a lansat serviciile de televiziune HD la inceputul lunii octombrie a anului trecut, iar pana in luna aprilie din acest an a atras peste 7.000 de abonati. Operatorul de calbu ofera in prezent noua programte TV HD, respectiv: TVR HD, PRO TV HD, HBO HD, Eurosport HD, sport.ro HD, National Geographic Channel HD, The History Channel HD, Fashion TV HD si UTV HD.

De cealalta parte, Romtelecom ofera incepand cu 12 martie prin intermediul serviciului de televiziune prin protocolul de internet (IPTV) cinci canale TV in format HD, respectiv: TVR HD, Pro TV HD, HBO HD, Discovery HD si Sport.ro HD.