Grupul Vodafone este in negocieri pentru a-si vinde participatia de 55% de actiuni, detinuta in cadrul Vodafone Egipt, al doilea mare operator de telefonie mobila din aceasta tara, sustin surse citate de Bloomberg si Financial Times. Pachetul de actiuni detinut de Vodafone este evaluat de analisti la circa trei miliarde lire sterline (4,3 miliarde dolari).

Surse citate de Financial Times sustin ca Telecom Egipt, cel mai mare operator de telefonie fixa din aceasta tara, a contactat grupul Vodafone in legatura cu posibilitatea cumpararii pachetului de 55% detinut in cadrul Vodafone Egipt. Potrivit acestor surse, discutiile ar fi inceput acum o luna, fara a se lua inca o decizie. Oficialii Vodafone nu au dorit sa comenteze.

Telecom Egipt detine deja restul de 45% din actiunile Vodafone Egipt.

"Telecom Egipt incearca sa-si mareasca prezenta pe piata locala de telefonie mobila si ia in calcul toate optiunile posibile, dar nu a fost luata nici o decizie inca", a precizat pentru Bloomberg, Tarek Tantawy, directorul executiv al companiei.

Intrebat daca printre optiuni s-ar numara si preluarea participatiei detinuta de grupul britanic in Vodafone Egipt, Tarek Tantawy nu a dorit sa comenteze.