Nokia va furniza servicii de navigatie si harti celor de la Yahoo!, in timp ce compania americana isi va integra serviciile de e-mail si chat cu cele ale Nokia, ca parte a unui nou parteneriat intre cele doua companii, noteaza AFP. Companiile vor furniza servicii comune in aceste domenii incepand din semestrul al doilea al anului, urmand ca in 2011 ele sa fie extinse pe plan global.

Ca parte a acestei "aliantei strategice", Nokia va fi furnizor global exclusiv de harti si servicii de navigatie pentru Yahoo!, in timp ce serviciul Ovi Maps al companiei finlandeze va fi integrat in site-urile Yahoo!

Carol Bartz, CEO Yahoo! admite ca gigantul internet e in urma la capitolul harti fiindca nu prea a investit in ele, astfel ca experienta Nokia in domeniu va imbunatati serviciile sale.

Cealalta parte a intelegerii tine de faptul ca Yahoo! va fi furnizor pe partea de e-mail si chat pentru serviciile Ovi Mail si Ovi Chat ale Nokia. Oli-Pekka Kallasvuo, seful Nokia, spune ca experienta Yahoo! in domeniul web va imbunatati produsele Nokia.

Nokia e cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, cu circa 400 de milioane de terminale vandute anual, in timp ce site-urile Yahoo! au lunar in medie 600 de milioane de vizitatori unici.