Apple prezinta luni noul iPhone. Vezi aici cu ce imbunatatiri vine unul dintre cele mai populare telefoane
Apple e celebra pentru secretomania in care sunt "invelite" evenimentele sale de lansare a noi produse, insa de data asta lucrurile nu s-au mai putut pastra atat de ascunse, dupa ce un angajat Apple a pierdut un prototip al noului iPhone care a ajuns la blogul de tehnolgie Gizmodo care l-a descris in detaliu.
Ca incidentul a fost o intamplare sau nu, asta nu vom afla prea curand, insa e de asteptat ca luni seara (dupa ora Romaniei) Steve Jobs sa arate lumii noul iPhone care va avea un procesor mai rapid, o baterie care tine mai mult si un ecran cu rezolutie mai buna.
In plus, va exista se pare o camera video pe partea frontala, astfel incat se vor putea face video-conferinte, iar camera de pe spate va fi si ea imbunatatita (de la 3 MP, la 5 MP), urmand sa aiba si blitz.
O alta imbunatatire foarte asteptata tine si de posiblitatea de a rula mai multe aplicatii in acelasi timp (multitasking). O aplicatie de navigare trebuia intrerupta daca utilizatorul vroia sa verifice mail-ul, aplicatii precum Skype (telefonie prin IP) sau Pandora (streaming de muzica) nu puteau functiona in background, limitandu-le astfel destul de tare functionalitatea. Acum acest lucru va fi rezolvat si mai multi clienti vor fi poate convinsi sa-si ia iPhone.
Intrebarea care razbate cel mai mult in piata este daca noul iPhone va fi atragator pentru clienti in contextul in care, fata de acum trei ani, terminalul Apple are concurenta serioasa pe piata. Telefoanele cu sistemul de operare Google Android au castigat cota de piata in ultimele luni, dar in contextul in care Apple a vandut aproape 9 milioane de iPhone-uri trimestrul trecut e de asteptat ca piata sa reactioneze bine.
Fata de alti ani, conferinta dezvoltatorilor ne pune in fata mai putine lucruri necunoscute, insa scandalul din jurul prototipurilor "furate" a tinut subiectul fierbinte.
VIDEO: Apple cere inapoi un telefon prototip pierdut, pe care Gizmodo l-a prezentat drept noul iPhone
Politia a confiscat computerele unui blogger de la Gizmodo in cadrul investigatiei de furt a prototipului iPhone

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
- este versiune oficiala de la Yahoo! pentru iphone
- la fel pentru skype
- multe applicati similare, gratuite
Si mai mult, ele pot rula in fundal (backgroud), chiar daca oficial nu este multitasking.
Asa ca poti face orice altceva, in timp ce esti online pe yahoo / skype.
Piata de telefoane mobile e acum in schimbare. O analiza neutra ar fi o sursa de informare mult mai buna (ca sa nu zic ca ar fi chiar o sursa de informare, nu o reclama!)
Cati folosesc efectiv toate functionalitatile? Sa fim seriosi.
Nokia a scos primul telefon cu cameră de 5 MP în 2007 (N95). Acum telefoanele concurente au 8 MP.
Cu siguranţă cei care-şi cumpără iPhone n-au habar despre telefoane.
E un mod de a face telefonul util, care nu se gaseste la nici un alt telefon.
Libertatea de expresie inseamna sa publicati comentariile chiar daca nu va plac! de la Larry Flint citire.
In rest cu Windows P
Si vad iarasi dialoguri impertinente despre nokia si apple. Oare cati dintre voi chiar au stiut sa foloseasca telefoanele pe care le-au avut?
Cand nokia va sti sa creeze un telefon care nu se inteapa sau care poate "tine" aplicatii UTILE atunci ma voi uita din nou la telefoanele lor. Pana atunci iphone-ul meu cu multitasking va ramane in buzunarul meu. Da, buzunarul de la blugi
Am fost extrem de nemultumit de acest device. Nu il numesc telefon pt ca nu era un telefon. Era un device cu o functie nedezvoltata de telefon mobil. Nu puteai sa iti pui ce ringtone vroiai din mp3-uri. Nu puteai sa pui ringtone diferit pe diverse numere. Nu puteai sa organizezi numerele in grupuri. Nu puteai sa vezi decat filmele in formatul lor. Ecranul era foarte casabil - l-am scapat de vreo 3 ori pe jos intr-un an si s-a facut praf..... si multe altele... aaa si cel mai misto: te lasau sa stergi orice iconita, inclusiv aia de setup. Si ghici ce a facut copilul meu cand a pus mana pe el :((
Sunt curios astea le-au imbunatatit ? pentru ca sunt o multime de limitari si caracteristici care nu apar nici in fisa produsului, nici in reclame, nici macar in cartea lui.... deci nu ai de unde sa stii pana nu iti cumperi. Oricum nu stiu de ce a fost acel telefon incadrat la "smartphone". Nu avea nimic smart in el.....
Mai zi un telefon "non smart" ca iPhone pe care:
- poti sa instalezi sute de aplicatii
- se contecteaza 3g, wifi
- are aplicatii built in care si functioneaza pentru mail
- poate fi folosit cu success ca system GPS (iGo pentru iPhone cred ca are deja mai mult de 1 an vechime)
3g, wifi: :-), chiar asa?
aplicatii pentru mail: Adica? Aplicatie de lipit timbre? Pentru e-mail ai m telefoane. In unele poti atasa chiar fisiere;).
GPS: Lol again. De Navigon, TomTom, Route 66 ai auzit? Unii au auzit de peste 5 ani de astia.
De aia am zis pe scurt 2,3 chestii de smartphone.
Oricum, iPhone si Android is comparabile la features. Avantaje is de ambele parti. Eu prefer apple, imi place produsul finit, e mai finisat, totul e validat de ei (deci testat).
E ca diferenta dintre PC asamblat pe masa de bucatarie si iMac.
Faptul ca Android ruleaza pe multe tipuri de telefone are dezavataje ca e cod mai mult, mai greu de testat si intretinut. De aici apar erori si comportamente ciudate (vezi diferentele dintre Windows si macOs).
Plus Android e facut de Google. Eu unu nu ma dau in vant dupa politca Google pentru informatii confidentiale (vezi scandalul cu google earth street view care a furat date personale din retele wireless fara parola).
Toate telefoanele HTC de generatie noua pot tot ce ai scris tu acolo si inca mai multe chit ca sunt pe Android sau WM.
Cu totate astea, pentru mine, singurul impediment in achizitionarea unui iPhone este lipsa Flash-ului.
Asta e politca Apple, si nu o sa renunte la ea.
Oricum nu duc lipsa flash, multe site-uri sunt optimizate pentru iPhone.
F f cool:
http://www.apple.com/html5/
Cum l-am scapat pe jos ? Simplu din cauza gravitatiei :). Sa ridice mana sus ala care nu a scapat telefonul mobil niciodata din mana.
Da recunosc ca am pus melodii mp3 pe el, si am incercat niste filmulete, si chiar am incercat sa il folosesc ca si telefon.
Sincer eu nu stiu ce inseamna toate literele alea de le-ai insirat tu acolo. Dar sincer ma mir ca daca il folosesti la toate alea, mai ai timp sa si vorbesti la el ? Sau il tii in loc de server :) ?
Deci sa inteleg ca nu au schimbat nimic din ce am enumerat eu acolo....
De ce? Simplu: banii se fac greu si se duc repede, si chiar daca i-as face usor as prefera sa ma bucur de ei nu sa-mi repar propriile pagube.
Server? Nu. Serverele le coordonez uneori cu mobilul. Mobilul e clientul. Ca sa castig timp. Folosesc telefonul atat pt mp3-uri (muzica clasica, recunosc) si pentru filme, in format mp4, precum si ca baza de date indexata cu toata documentatia Cisco.
Totusi nu ai mentionat un singur lucru pe care il faci cu un iphone: il folosesti ca si telefon primar ?
Cu alte cuvinte, timpul in care il folosesti ca si telefon este mai mare decat timpul in care navighezi / asculti muzica/ vezi filme?
Pentru ca vezi tu eu cu un mobil / smartphone vorbesc. Cateva ore pe zi. Face parte din job.
Si trebuie sa spun inca o data: intrebarea initiala era simpla: au imbunatatit ceva din chestiile care ma deranjau pe mine in 3 -acum 4 -generatii sau nu ?
Altceva -treaba fiecaruia ce mai face cu el...
Dupa mine e ca si cum aveam un ceas care stia sa gateasca/ calce/ etc, dar care nu afisa corect ora. Si are totusi in denumire cuvantul de "phone".
Tocmai comandai unul.
"posiblitatea de a rula mai multe aplicatii in acelasi timp (multitasking)"
Banuiesc ca vor fi prezentate ca si cum ei le-ar fi inventat.
Portul usb probabil va aparea pe la generatia 5-6...