Toti abonatii de telefonie fixa ai Romtelecom pot vorbi incepand de luni in reteaua mobila Cosmote la tarifele din propria retea, iar minutele gratuite din propria retea pot fi folosite si in reteaua Cosmote, a anuntat luni operatorul de telefonie fixa. In plus, Cosmote promite ca in aproximativ o luna toti clientii sai vor beneficia de o oferta similara cand apeleaza numere fixe in reteaua Romtelecom.

Conform informatiilor operatorului, tarifele existente pentru telefonie fixa in Romtelecom raman neschimbate. Minutele incluse in abonamente pentru efectuarea de apeluri in retea pot fi utilizate de acum inainte si pentru apelurile catre reteaua mobila Cosmote. Dupa consumarea minutelor incluse, toate apelurile catre reteaua mobila Cosmote vor fi tarifate ca apeluri in reteaua Romtelecom si, in functie de tipul de abonament, pot avea chiar tarife zero.

Operatorul a mai anuntat ca o oferta similara va fi disponibila pentru toti clientii Cosmote (abonati si utilizatori de cartela) in aproximativ o luna, astfel ca toate apelurile initiate din reteaua Cosmote catre reteaua fixa Romtelecom vor fi tarifate ca apeluri in reteaua proprie.

Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom, spune ca "in functie de obiceiurile de consum ale clientilor nostri, acestia pot economisi chiar si 30% din valoarea lunara a facturilor”.

Citeste comunicatul integral al Romtelecom, aici.

Cei doi sefi ai Romtelecom si Cosmote, despre aceasta initiativa:

In primul trimestru din acest an, numarul clientilor de telefonie fixa ai Romtelecom a scazut cu 7,9% comparativ cu perioada similara din 2009 (pana la peste 2,7 milioane linii de telefonie fixa). Pe de alta parte, Romtelecom a continuat sa inregistreze cresteri pe segmentele de internet broadband si televiziune, operatorul ajungand la 4 milioane si jumatate de unitati generatoare de venituri in primul trimestru din acest an, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada din 2009.