GTS Central Europe (GTS CE), unul dintre cei mai importanti operatori alternativi de telecomunicatii in Europa Centrala si de Est, a finalizat preluarea Datek, companie de comunicatii cu peste doua sute de clienti companii pe piata din Romania, a anuntat miercuri grupul. GTS va integra Datek in structura operationala din Romania, creand o companie cu venituri anuale de peste 25 milioane euro. Valoarea tranzactiei nu a fost precizata.

"Datek aduce GTS CE beneficii tehnologice si operationale semnificative, incluzand aici cei peste 400 km de retea de fibra optica si o expertiza profesionala importanta in domeniul integrarii de sisteme IT ca si in sectorul financiar", a declarat Adam Sawicki, CEO al grupului GTS CE.

Contractul de achizitie a fost semnat din luna decembrie a anului trecut, insa oficialii celor doua companii nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei. Dan Mihaescu, directorul executiv al GTS Telecom a mentionat ca se incearca in acest an o schimbare de brand din GTS Telecom in GTS Romania.

Infiintata in 1994, Datek ofera pe piata locala servicii de telecomunicatii (infrastructura, servicii de date si voce), servicii de integrare si dezvoltare de infrastructura si este partener regional pentru carrieri globali de telecomunicatii si institutii financiare internationale.

Achizitia Datek este cea mai recenta operatiune de achizitie a GTS in regiune, proces inceput in 2004 prin achizitia in Cehia a operatorului Aliatel. Aceasta preluarea a fost urmata, un an mai tarziu, de integrarea operatorului polonez Energis, a operatorilor slovaci Telenor si Nextra si apoi, pe piata ceha, de achizitiile companiilor Contactel, Telenor si Nextra.

Grupul GTS Central Europe opereaza in principal in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconecteaza si asigura servicii pentru operatori din Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Tarile baltice, Ucraina. In 2009, grupul avea peste 1.300 angajati si a atins o cifra de afaceri de 384,5 milioane euro cu venituri operative (EBITDA) de 86 milioane euro in 2009.

Parte a grupului GTS Central Europe, GTS Telecom avea anul trecut 115 angajati si a obtinut venituri totale de 19,7 milioane euro la venituri operationale (EBITDA) de 5,2 milione euro.