GTS Central Europe (GTS CE) a incheiat un acord de preluare a Interware, furnizaror de servicii de DataCenter pe piata din Ungaria, a anuntat miercuri grupul de telecomunicatii. Acordul trebuie avizat de Oficiul Concurentei din Ungaria si va fi finalizat pana la sfarsitul trimestrului trei, 2010. Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvaluite. Recent, GTS CE a finalizat preluarea Datek, companie de comunicatii cu peste doua sute de clienti companii pe piata din Romania.

Interware este un operator alternativ pe piata din Ungaria, care pozitioneaza in segmentul companiilor comerciale solutii de hosting, colocare, internet si servicii de voce fixa. Compania opereaza doua DataCenter-e in Budapesta, cu o suprafata neta totala de 1075 metri patrati si gazduieste un numar de 3300 servere ale clientilor, companii active in domenii ca manufacturier, sectorul public, media, ITC.

Tinand cont de cererea tot mai mare de servicii de colocare din regiunea Central si Est Europeana, GTS isi anunta in luna martie din acest an planurile de expansiune a infrastructurii sale de DataCenter-e. In acest moment, compania detine si opereaza sapte DataCenter-e in Cehia, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria si pune la dispozitia clientilor peste 6000 metri patrati spatiu de colocare, pentru un total de peste 10.000 de servere.

Retelele metropolitane, nationale si internationale de fibra optica ale GTS asigura pentru clientii din DataCentr-e o importanta capacitate de conectivitate. GTS va continua sa-si extinda in acest an capacitatea de colocare prin deschiderea, in a doua jumatate a lunii iulie, a unei noi infrastructuri, de 700 metri patrati, in Praga.

Acordul semnat cu Interware urmeaza recentei achizitii de pe piata romaneasca a operatorului de telecomunicatii Datek, prin care operatorul sustine ca a castigat peste 400 km noi de retea de fibra optica si o expertiza profesionala importanta in domeniul integrarii de sisteme IT ca si in sectorul financiar.

Grupul GTS Central Europe opereaza in principal in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconecteaza si asigura servicii pentru operatori din Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Tarile baltice, Ucraina. In 2009, grupul avea peste 1.300 angajati si a atins o cifra de afaceri de 384,5 milioane euro cu venituri operative (EBITDA) de 86 milioane euro in 2009.

Parte a grupului GTS Central Europe, GTS Telecom avea anul trecut 115 angajati si a obtinut venituri totale de 19,7 milioane euro la venituri operationale (EBITDA) de 5,2 milione euro.