GTS Central Europe a investit in acest an peste 10 milioane de euro in implementarea graduala a unei platforme end-to-end de servicii Ethernet cu acoperire regionala, a anuntat marti grupul de comunicatii activ si pe piata din Romania. Conform oficialilor companiei, tehnologia Ethernet permite o eficienta mai ridicata a transferului de date fata de alte tehnologii de banda larga.

"Tehnologia Ethernet pe care o pune la dispozitie GTS ofera o eficienta mult mai ridicata a transferului de date fata de orice tehnologie de banda larga. Acesta este unul din motivele pentru care am investit in acest an peste 10 milioane de euro in implementarea graduala a retelei noastre Ethernet, incluzand aici si gradul de acoperire ridicat in cele cinci tari din Centrul si Estul Europei. Ne asteptam ca, incepand cu 2010, cererea de servicii Ethernet sa creasca cu peste 20% anual (...)", a declarat Ignacio Irurita, CTO al GTS Group.

Noua retea Ethernet a fost dezvoltata pentru a permite ofertarea unui portofoliu extins de servicii Ethernet, disponibil in toate tarile din regiunea CEE. Portofoliul Ethernet include trei produse cu viteze de transfer de date pana la 10 Gigabit /sec (GigE).

Grupul GTS Central Europe opereaza in principal in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconecteaza si asigura servicii pentru operatori din Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Tarile baltice, Ucraina. In 2009, grupul avea peste 1.300 angajati si a atins o cifra de afaceri de 384,5 milioane euro cu venituri operative (EBITDA) de 86 milioane euro in 2009.

Parte a grupului GTS Central Europe, GTS Telecom avea anul trecut 115 angajati si a obtinut venituri totale de 19,7 milioane euro la venituri operationale (EBITDA) de 5,2 milione euro.