Motorola a lansat miercuri Droid X, cel mai recent terminal bazat pe sistemul de operare open- source Android al Google si raspunsul companiei americane in fata iPhone 4, ultima versiune a iPhone a celor de la Apple, informeaza Reuters. Pe de alta parte, joi, la lansarea comerciala a noului iPhone in cinci tari, mii de fani Apple au format din nou cozi in fata magazinelor in asteptarea achizitiei ultimei creatii Apple.

Droid X si iPhone 4Foto: prelucrare HotNews

Motorola si-a lansat miercuri cel mai recent terminal bazat pe sistemul de operare Android al Google, Droid X, telefon ce va fi vandut incepand cu 15 iulie pe piata americana prin cel mai mare operator Verizon Wireless. Droid X are printre altele un ecran tactil de 4,3 inch, camera de 8 megapixeli, procesor de 1GHz si are la baza sistemul de operare Android 2.1.

Mai tarziu in aceasta vara, oficialii Motorola promit ca terminalul va dispune de un update la noua versiune Android 2.2, astfel incat terminalul sa suporte Flash Player 10.1, cea mai noua versiune de software a Adobe.

Directorul de marketing al Verizon Wireless, John Stratton, este de parare ca noul Droid va fi "un produs remarcabil" obiectivul fiind ca telefonul sa se vanda mai rapid decat primul Droid care a inregistrat doua milioane de unitati comercializate in primul trimestru de la lansare.

Mai multe detalii despre noul Droid al Motorola, aici.

De cealalta parte, noua versiune iPhone a Apple, iPhone 4, a fost lansata oficial spre vanzare joi in cinci tari, respectiv Statele Unite ale Americii, Japonia, Marea Britanie, Franta si Germania. In SUA, noul iPhone costa 199 dolari in varianta cu 16 GB si 299 dolari in versiunea cu 32 GB. Preturile sunt valabile pentru abonament cu AT&T, distribuitorul exclusiv pe piata americana.

BBC informeaza ca in Marea Britanie, peste o mie de persoane s-au strans in fata magazinul Apple din Londra la lansarea comerciala oficiala pe aceasta piata. De asemenea, AFP noteaza ca in Japonia peste 500 de fani se adunasera in fata magazinului Apple din districtul Ginza pentru a fi primii care intra in posesia noului terminal iPhone.

In Romania, Orange Romania, distribuitorul oficial al telefonului pe piata locala, a anuntat saptamana trecuta ca va aduce iPhone 4 in urmatoarele saptamani.