Vodafone a anuntat joi ca va lansa noi cartele micro-SIM necesare utilizatorilor de iPhone 4 sau de PC-uri tableta, precum iPad, incepand cu a doua jumatate a lunii iulie din acest an. Daca pentru clientii Vodafone mai vechi de un an, inlocuirea vechiului SIM este gratuita, in cazul celor cu vechime sub un an taxa este de 7,5 euro (fara TVA). Drept reactie, Orange a anuntat ca ofera inca din 15 iunie clientilor sai posibilitatea de a-si inlocui gratuit vechea cartela cu o cartela Micro SIM care suporta servicii de voce si date si este compatibila cu iPhone 4 si ultima generatie de tablete.

iPhone 4Foto: Reuters

Noile micro-SIM-uri Vodafone vor fi disponibile online si in magazinele operatorului pentru toti utilizatorii, incepand cu a doua jumatate a lunii iulie. Serviciile oferite impreuna cu un micro-SIM vor avea tarife standard, atat pentru voce, cat si pentru date.

"Clientii existenti ai Vodafone isi pot schimba SIM-ul obisnuit cu un nou micro-SIM in conditiile standard de inlocuire a cartelei", se mentioneaza in comunicatul Vodafone.

  • Inlocuirea vechiului SIM la Vodafone, gratuita doar pentru clientii care au o vechime de peste 1 an

Contactati de HotNews.ro, oficialii Vodafone au precizat si care sunt conditiile standard de inlocuire a cartelei:

  • client cu vechime sub un 1 an – taxa 7.5 euro
  • client cu vechime peste un 1 an, dar care a efectuat deja 2 schimbari gratuite in acel an calendaristic – taxa 7.5 euro
  • client cu vechime peste 1 an – schimbare gratuita

Preturile sunt fara TVA.

  • La Orange, schimbarea vechiului SIM cu un micro SIM pentru iPhone 4 este gratuita

Drept reactie la comunicatul Vodafone, Orange a anuntat faptul ca "din data 15 iunie, Orange ofera clientilor sai posibilitatea de a-si inlocui gratuit vechea cartela cu o cartela Micro SIM care suporta servicii de voce si date si este compatibila cu iPhone 4, pe care Orange il va aduce in Romania in curand, si ultima generatie de tablete".

Saptamana trecuta Orange a anuntat ca va aduce ultima versiune iPhone a Apple in Romania in "urmatoarele saptamani".

iPhone 4 a fost lansat oficial spre vanzare joi in cinci tari, respectiv Statele Unite ale Americii, Japonia, Marea Britanie, Franta si Germania. In SUA, noul iPhone costa 199 dolari in varianta cu 16 GB si 299 dolari in versiunea cu 32 GB. Preturile sunt valabile pentru abonament cu AT&T, distribuitorul exclusiv pe piata americana.