Preturile telefoanelor cumparate impreuna cu un abonament in cadrul Orange Romania raman nemodificate pana la 2 august 2010, iar operatorul va suporta diferenta de pret rezultata din cresterea valorii taxei pe valoare adaugata (TVA), au precizat miercuri pentru HotNews.ro oficialii Orange. Conform legii, de la 1 iulie pentru toate produsele si serviciile agentilor economici se va aplica o cota TVA majorata la 24%, ceea ce presupune cresterea preturilor la toate produsele si serviciile care au TVA inclusa. Orange va aplica pentru toate serviciile si produsele sale cota TVA de 24% de la 1 iulie, dar nu va face modificari in cazul preturilor fara TVA.

"De la 1 iulie 2010, conform noilor prevederi legislative, Orange aplica pentru toate serviciile si produsele sale cota TVA de 24%; nu se modifica preturile fara TVA ale produselor si serviciilor Orange. Preturile telefoanelor cumparate impreuna cu un abonament raman nemodificate pana la 2 august 2010, iar Orange va suporta diferenta de pret rezultata din cresterea valorii TVA. In acest moment lucram la actualizarea tuturor tarifelor prezentate pe site si in alte materiale de comunicare", au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Orange Romania.

Desi de la 1 iulie, potrivit legii, pentru toate produsele si serviciile se va aplica o cota TVA majorata la 24%, ceea ce se va traduce intr-o crestere a preturilor, unii operatori economici au anuntat miercuri ca nu vor ridica de la 1 iulie preturile stabilite anterior si vor suporta, pentru o vreme, costurile majorarii TVA.

Mai exact, IKEA a decis sa suporte costurile provocate de modificarea TVA din resurse proprii, cel putin pana la 31 august 2010, data la care expira valabilitatea actualei oferte de preturi. De asemenea, Billa a anuntat demararea unui program de la 1 iulie prin care va mentine preturile la peste 1.200 de produse la nivelul anterior majorarii cu 5 procente a taxei pe valoare adaugata, fara a preciza cand se va incheia acest program.

Tot miercuri si Metro Cash & Carry Romania a anuntat ca va aplica in perioada 1-14 iulie o reducere de 4,04% pentru produsele promotionale cuprinse in cataloagele sale, pentru a compensa majorarea TVA.