Vodafone va elimina circa 10% din locurile de munca din cadrul diviziei care coordoneaza activitatea de marketing la nivelul intregului grup, informeaza publicatia MarketingWeek. Este vorba de circa 100 de angajati, iar reducerea vine in urma unei analize demarate la nivelul acestui departament dupa plecarea a doi importanti directori de operatiuni din cadrul grupului Vodafone.

Un purtator de cuvant al grupului Vodafone a declarat pentru MarketingWeek ca majoritatea locurilor de munca eliminate sunt un rezultat al inchiderii afacerii de servicii de navigatie GPS oferite de Wayfinder, companie pe care Vodafone a achizitionat-o pentru 30 milioane de dolari in 2008.

Anuntul inchiderii afacerii Wayfinder a fost facut de Vodafone in luna martie a acestui an, 95 de locuri de munca din Suedia, Romania si Marea Britanie urmand sa fie eliminate in urma acestei masuri. Grupul britanic si-a motivat decizia prin schimbarea conditiilor din piata in contextul in care atat Google cat si Nokia au introdus in ultima perioada servicii de navigatie auto gratuite.