LG Electronics, al treilea mare producator de telefoane mobile din lume, a inregistrat un profit net de 856 miliarde woni (721 milioane dolari) in perioada aprilie-iunie din acest an, in scadere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care divizia de telefoane mobile a raportat pierderi financiare pentru prima data in ultimii patru ani, informeaza AFP.

In trimestrul mentionat, vanzarile totale ale LG Electronics au scazut cu 0,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 14,41 trilioane woni, in timp ce profitul operational a scazut cu 90% pana la 126,2 miliarde woni.

Divizia de comunicatii mobile a LG, care insumeaza circa 30% din totalul vanzarilor companiei, a suferit o pierdere operationala pentru prima data din primul trimestru din 2006. Veniturile din vanzarile de telefoane mobile au crescut cu 5,8% fata de trimestrul anterior din acest an, insa au scazut cu 29,5% fata de trimestrul similar al anului trecut.

Reuters noteaza ca LG, care a esuat pana acum in a introduce un model de smartphone care sa concureze cu terminalele iPhone produse de Apple sau cu cele bazate pe sistemul de operare Android al Google, produse de Samsung sau HTC, a inregistrat in trimestrul mentionat o pierdere operationala de 120 trilioane woni. Compania a vandut in perioada amintita 30,6 milioane de telefoane mobile, fata de 27,1 milioane in trimestrul anterior din acest an.

Oficialii LG asteapta o revenire a rezultatelor diviziei de telefoane mobile abia spre sfarsitul acestui an.