Motorola a raportat un profit net de 162 milioane dolari in al doilea trimestru din acest an, peste asteptarile analistilor si in crestere fata de un profit de doar 26 milioane dolari in trimestrul similar al anului trecut, informeaza Reuters. Desi in scadere, veniturile de peste 5,41 miliarde dolari din trimestrul doi al acestui an au depasit de asemenea estimarile analistilor, in special datorita vanzarilor de echipamente telecom pentru retele wireless, divizie care va fi vanduta catre Nokia Siemens Networks.

Matthew Thornton, analist in cadrul Avian Securities, sustine ca in timp ce vanzarile de smartphone-uri nu au adus surprize, vanzarile inregistrate de divizia de echipamente telecom pentru retele wireless au depasit asteptarile sale.

Vanzarile de echipamente de retea au totalizat 967 milioane dolari, analistul estimand vanzari de circa 940 milioane dolari.

In trimestrul doi din acest an, Motorola a inregistrat venituri nete de 5,41 miliarde dolari in scadere fata de venituri de 5,49 miliarde dolari in acelasi trimestru al anului trecut, dar peste asteptarile analistilor Thompson Reuters care estimasera ca Motorola va raporta venituri de 5,19 miliarde dolari.

In trimestrul mentionat, Motorola a vandut 8,3 milioane de telefoane, din care 2,7 milioane terminale de tip smartphone bazate pe sistemul de operare Android al Google. Analistii intervievati de Reuters estimasera in medie ca Motorola va vinde 8,13 milioane de telefoane in trimestrul doi din 2010, din care 2,69 milioane unitati ar fi fost telefoane de tip smartphone.

Bloomberg sustine ca vanzarile au fost impulsionate si de cererea mare din piata pentru noua linie de telefoane de tip smartphone Droid X, cel mai recent telefon al Motorola bazat pe sistemul de operare Android al Google.

Divizia de comunicatii mobile a Motorola a raportat o pierdere operationala de 109 milioane dolari, fata de o pierdere operationala de 23 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut, iar oficialii companiei americane se asteapta ca divizia sa treaca pe rezultate pozitive in ultimul trimestru al acestui an. Oficialii Motorola se asteapta sa vanda pana la 14 milioane de telefoane de tip smartphone in acest an.

Saptamana trecuta, Motorola a anuntat ca-si va vinde divizia de echipamente pentru retele wireless catre Nokia Siemens Networks, pentru 1,2 miliarde dolari in numerar, tranzactie care se asteapta ca sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an.