Cosmote Romania avea peste 7,08 milioane clienti (n.r numar SIM-uri active, luand in calcul si achizitia Zapp) in al doilea trimestru din acest an, in scadere cu circa 1% (67.866 utilizatori) fata de primele trei luni ale acestui an, dar in crestere cu 12% comparativ cu acelasi trimestru din 2009, arata datele prezentate joi de grupul elen OTE. In trimestrul incheiat in iunie 2010, veniturile Cosmote Romania au crescut cu 6,3%, insa profitul operational inainte de plata dobanzilor, a taxelor, deprecieri si amortizari (EBITDA) s-a redus cu 11,8% comparativ cu trimestrul similar al anului anterior.

La sfarsitul lunii iunie 2010, numarul total de clienti Cosmote in Romania, excluzand clientii Zapp, a atins 6,7 milioane, din care 19,8% sunt abonati. Luand in calcul si clientii Zapp, operatorul a avut peste 7,08 milioane de clienti, potrivit datelor grupului elen OTE. Comparativ cu trimestrul similar al anului trecut, numarul total al clientilor Cosmote este mai mare cu 12%, insa fata de primele trei luni numarul acestora a scazut cu circa 68.000 utilizatori. Dupa primul trimestru din 2010, Cosmote raporta in Romania (luand in calcul si clientii Zapp) circa 7,2 milioane utilizatori.

  • Veniturile Cosmote au crescut cu 9,7%, dar EBITDA a scazut cu 30,1% in prima jumatate a lui 2010

Operatorul a anuntat ca extinderea bazei de abonati, in special pe segmentul business, a generat o crestere semnificativa a veniturilor. Astfel, la 30 iunie 2010 veniturile Cosmote in Romania au depasit 115 milioane de dolari, in crestere cu 6,3% fata de acelasi trimestru din 2009. Dupa prima jumatate a acestui an, veniturile Cosmote in Romania au depasit 229,8 milioane euro, in crestere cu 9,7% fata de prima jumatate a anului trecut.

"Suntem multumiti de evolutia companiei in primul semestru, avand in vedere provocarile contextului economic, scaderea consumului, competitia intensa si investitiile masive ale Cosmote pentru dezvoltarea principalelor directii de business. (...) Am reusit sa ne extindem portofoliul de produse, oferind servicii 3G competitive cu viteze de pana la 21,6 Mbps si am obtinut o cota de piata importanta pe segmentul corporate, accelerand perspectivele de crestere si intarindu-ne prezenta pe piata", a spus Konstantinos Apostolou, directorul financiar al Cosmote Romania.

Pe de alta parte, in trimestrul doi din 2010, profitul operational inainte de plata dobanzilor, taxelor si a deprecierii si amortizarii (EBITDA) al Cosmote Romania a depasit 18,7 milioane euro, in scadere cu 11,8% fata de acelasi trimestru din 2009. Dupa prima jumatate a acestui an, profitul operational inainte de plata dobanzilor, taxelor si a deprecierii si amortizarii (EBITDA) al Cosmote a depasit 25,3 milioane euro, in scadere cu 30,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.