Orange Romania a anuntat ca din 17 august lanseaza servicii prepay de internet de mare viteza pentru cei care vor sa aiba internet mobil fara a incheia contract. Cartela este gratuita si exista patru optiuni de tarife, intre 5 si 20 euro ce includ trafic intre 0,5 GB si 5 GB. Clientii pot alege intre doua variante de modemuri care costa 36 euro, respectiv 50 euro.

Cartela Internet PrePay este gratuita, iar serviciul este disponibil la viteze de pana la 14,4 Mbps pentru oricare din cele patru optiuni: cu 5, 10, 15 si 20 de euro, ce includ trafic de 0,5 GB, 1,5 GB, 3 GB si respectiv 5 GB, valabil intre 15 si 30 de zile. Clientii au acces la internetul de mare viteza in tara, dar si in roaming prin activarea optiunii Travel Data Plus cu 20 MB la 15 euro.

Noul serviciu este activat prin introducerea cartelei intr-un modem ce se conecteaza la laptop sau desktop. Orange ofera doua modele de modemuri pentru conectarea Internet PrePay: modelul ZTE MF636DB ce permite o viteza de download de pana la 7,2 Mbps la 36 euro (TVA inclus) si modelul Option Icon 515M, cu viteza de download de pana la 14,4 Mbps la 50 euro (TVA inclus).

Pentru a-si monitoriza consumul, clientii pot trimite un SMS la 332 si primesc informatii privind traficul disponibil si perioada de utilizare ramasa.

"Serviciul se adreseaza utilizatorilor de laptop care au nevoie de acces mobil la internet, dar care nu doresc sa semneze un contract pe o anumita perioada si clientilor care folosesc ocazional internetul, de exemplu atunci cand pleaca in vacanta sau in delegatie", spune intr-un comunicat, Bogdan Rauta, Mobile Data Proposition Manager.

Vodafone a introdus astfel de servicii in aprilie, iar Cosmote in august.