Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC) va fi absorbit de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare din Romania (ICI) prin promovarea unei Hotarari de Guvern, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor (MCSI). Masura va determina o reducere cu circa 25% a personalului din cele doua institutii. In iunie, Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, anunta de asemenea ca, pentru a reduce costurile, din cele doua centre nationale, create in urma restructurarii Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) va ramane unul singur. Pana in prezent insa, lucrurile au ramas doar la stadiul de anunt.

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor (foto arhiva)Foto: Agerpres

Explicatia data de Ministerul Comunicatiilor pentru anuntul facut miercuri este ca "unificarea se realizeaza atat pentru o mai buna colaborare intre tehnologia informatiei si comunicatiilor, cat si pentru eficientizarea promovarii rezultatelor cercetarii in practica".

  • Cate posturi vor fi reduse din fiecare institut, conform MCSI

In anuntul facut miercuri, ministerul sustine ca reducerea de personal se va face "în special din zona de servicii functionale".

Contactati de HotNews.ro, oficialii MCSI au explicat faptul ca "in prezent in cadrul ICI sunt 205 posturi aprobate, iar dupa comasare vor ramane 155 de posturi, in timp ce in cadrul INSCC sunt 30 de posturi aprobate, iar dupa comasare vor mai ramane 23 de posturi".

ICI reprezinta cel mai important institut de cercetare-dezvoltare si inovare in domeniul Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiilor din Romania. De cealalta parte, INSCC Bucuresti desfasoara activitati de cercetare fundamentala si cercetare aplicativa, participa la proiecte de dezvoltare tehnologica, studii tehnice si economice. INSCC realizeaza, de asemenea, masurari si teste, evaluarea conformitatii si certificarea echipamentelor de comunicatii.

  • In iunie, Gabriel Sandu promitea ca in subordinea ministerului va ramane un singur Centru national

Un anunt similar in vederea reducerii costurilor in Ministerul Comunicatiilor, a fost facut de ministrul Gabriel Sandu si in luna iunie a acestui an. Atunci acesta spunea ca din cele doua centre nationale create in urma restructurarii Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) va ramane unul singur.

"Anul trecut la ASSI erau 200 de angajati, iar acum in cele doua centre nationale, Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI) si Centrul National "Romania Digitala", sunt 67 de angajati. Va anunt ca in subordinea MCSI nu va fi decat un singur centru care se va numi "Romania digitala". Din cei 67 de angajati, 12 persoane vor pleca", a precizat la acel moment Gabriel Sandu.

Pana in prezent insa acest lucru a ramas doar la stadiul de anunt.