Romtelecom a introdus incepand cu luna septembrie din acest an, servicii de televiziune digitala prin cablu in 15 orase din tara, la un tarif promotional de 27 lei (TVA inclusa), a anuntat joi operatorul. Noul serviciu, care contine peste 85 de canale TV, este furnizat prin NextGen Communications, compania de cablu a operatorului, infiintata in 2008 in incercarea de a castiga clienti in fata micilor operatori de cablu din diferite orase unde se impune o alta politica de afaceri.

Serviciile de televiziune digitala prin cablu pot fi oferite in orasele: Giurgiu, Mangalia, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Slobozia, Targoviste, Tulcea, Alba Iulia, Bistrita, Bucuresti, Campina, Cluj, Zalau, Tecuci, Urziceni.

La cumpararea noului serviciu al NextGen, clientii primesc gratuit, in custodie, receptorul digital pentru un televizor si pana la 4 luni gratuite pentru abonamentele incheiate pe o perioada contractuala de pana la 26 de luni. In plus, clientii pot opta sa adauge la canalele de baza si pachetul MAXPAK (HBO, HBO Comedy, Cinemax si Cinemax2), la tariful promotional de 14 lei (TVA inclusa), a mai anuntat Romtelecom.

NextGen detine in prezent un total de peste 160.000 de abonamente de internet, televiziune si telefonie fixa. Cei mai mari operatori de televiziune prin cablu din tara sunt RCS&RDS si UPC Romania.