Facebook, cea mai populara retea de socializare din lume, lucreaza impreuna cu producatorul de telefoane mobile INQ Mobile pentru a produce doua smartphone-uri, care vor fi introduse in Europa in prima jumatate a anului 2011, sustin surse apropiate procesului citate joi de Bloomberg. Informatia vine dupa ce duminica trecuta blogul tehnologic TechCrunch a anuntat ca Facebook este implicata in crearea unui smartphone, fapt care a fost ulterior dezmintit chiar de seful Facebook, Mark Zuckerberg.

"Cele doua telefoane, care vor dispune de serviciile retelei de socializare Facebook, vor fi introduse in Europa in prima jumatate a anului 2011, iar pe piata americana in a doua jumatate a anului viitor, a declarat pentru Bloomberg o persoana apropiata intregului proces care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

AT&T, al doilea mare operator de telefonie mobila de pe piata americana, analizeaza inca daca sa incheie un contract de livrare a acestor terminale si nu s-a ajuns inca la un acord, conform declaratiilor facute de o alta sursa pentru aceeasi agentie.

"Noile telefoane vor avea la baza cel mai probabil sistemul de operare Android al Google si s-ar putea vinde sub brandul AT&T pe piata americana. Facebook nu a hotarat inca daca numele sau va apare pe noile terminale", a mai spus o alta persoana.

Facebook isi intensifica eforturile de a castiga cat mai multi utilizatori de telefonie mobila, in conditiile in care o patrime din cei peste 500 milioane utilizatori, cat are in prezent reteaua de socializare, acceseaza site-ul folosind dispozitive mobile.

Facebook nu dorit sa dea detalii referitoare la anumite telefoane, dar a precizat ca va continua sa lucreze cu producatorul INQ Mobile, care alaturi de alte companii, a realizat telefoane cu functionalitati Facebook. Reprezentantii INQ nu au dorit sa comenteze.

Informatia ca Facebook lucreaza la producerea unui smartphone a aparut initial pe blogul tehnologic TechCrunch. Informatiile indicau ca Facebook construieste softul pentru noul telefon si colaboreaza chiar cu o terta parte la partea hardware.

Drept reactie, Mark Zuckerberg, seful Facebook a acordat un interviu catre TechCrunch, in care a subliniat ca Facebook nu lucreaza la producerea propriului sau telefon mobil, informeaza AFP.