Clientii Cosmote Romania care au calatorit in afara tarii au vorbit de trei ori mai mult in roaming in perioada mai-august din acest an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce traficul de date a crescut de cinci ori fata de aceeasi perioada de referinta, a anuntat joi compania. Incepand cu 1 iulie, in urma reglementarilor Comisiei Europene, Cosmote a redus cu 10% tarifele de roaming pentru toate apelurile din tarile Uniunii Europene si cu 22% pe cele primite in spatiul UE.

Traficul in roaming in reteaua Cosmote a venit in cea mai mare parte din tari precum Italia, Germania, Bulgaria, Grecia si Spania, inregistrand cresteri de 1700% in Muntenegru, 400% in Croatia, 100% in Hong Kong, 33% in Slovenia, 27% in Serbia etc.

Comunicatul integral al companiei, aici.

Cosmote Romania avea peste 7,08 milioane clienti (n.r numar SIM-uri active, luand in calcul si achizitia Zapp) in al doilea trimestru din acest an, in scadere cu circa 1% (67.866 utilizatori) fata de primele trei luni ale acestui an, dar in crestere cu 12% comparativ cu acelasi trimestru din 2009, conform datelor grupului elen OTE. In trimestrul incheiat in iunie 2010, veniturile Cosmote Romania au crescut cu 6,3%, insa profitul operational inainte de plata dobanzilor, a taxelor, deprecieri si amortizari (EBITDA) s-a redus cu 11,8% comparativ cu trimestrul similar al anului anterior.