Toti utilizatorii Cosmote Romania care dispun de telefoane compatibile 3G cu camera video si se afla intr-o zona cu acoperire 3G pot incepand de luni sa initieze apeluri video, activand gratuit un serviciu recent lansat, a anuntat operatorul de telefonie mobila. Pentru aceasta, atat abonatii cat si utilizatorii de cartela dispun de o extraoptiune care include 20 de minute pentru apeluri video catre toate retelele mobile nationale al carei pret este de 2,6 euro pe luna (fara TVA), dar pana la sfarsitul acestui an clientii pot folosi minutele incluse in planurile lor tarifare sau in pachete pentru apeluri video in retea.

Dupa consumarea minutelor incluse in planurile tarifare, apelurile video in retea sunt tarifate cu 0,12 euro/minut (fara TVA), in timp ce apelurile video in afara retelei vor fi tarifate cu 0,16 euro/minut (fara TVA), pentru abonati, si cu 0,16 euro/minut, atat in retea cat si in afara retelei, pentru utilizatorii de cartela. Clientii prepaid ai operatorului pot activa extraoptiunea de mai multe ori pe parcursul unei luni, extraoptiunea avand o valabilitate de 30 de zile.

Comunicatul integral al Cosmote, aici.

  • Orange si Vodafone permit apeluri video la tarife usor mai ridicate

Cosmote nu este singurul operator de telefonie mobila care are astfel de servicii. Atat Orange cat si Vodafone, primii doi operatori de telefonie mobila din Romania, au introdus servicii de apeluri video inca de la lansarea propriilor servicii 3G. Conform datelor de pe site-urile proprii, cei doi operatori permit apeluri video care sunt tarifate cu 0,17 euro/minut in propria retea si cu 0,23 euro/minut in alte retele de telefonie mobila (preturile nu includ TVA).

Cosmote Romania avea peste 7,08 milioane clienti (n.r numar SIM-uri active, luand in calcul si achizitia Zapp) in al doilea trimestru din acest an, in scadere cu circa 1% (67.866 utilizatori) fata de primele trei luni ale acestui an, dar in crestere cu 12% comparativ cu acelasi trimestru din 2009, conform datelor grupului elen OTE. In trimestrul incheiat in iunie 2010, veniturile Cosmote Romania au crescut cu 6,3%, insa profitul operational inainte de plata dobanzilor, a taxelor, deprecieri si amortizari (EBITDA) s-a redus cu 11,8% comparativ cu trimestrul similar al anului anterior.