Orange Romania a obtinut finantare nerambursabila de peste 1,8 milioane lei, reprezentand fonduri UE de 1,5 milioane lei si fonduri de la bugetul national de peste 274.000 lei, pentru implementarea unui proiect de dezvoltare profesionala a 450 de angajati proprii. Proiectul are o valoare totala eligibila de 3,05 milioane lei, Orange participand cu peste 1,2 milioane lei si vizeaza cresterea competentelor angajatilor companiei si asigurarea contributiei acestora la dezvoltarea economica din tara.

Proiectul, care este implementat in perioada 1 iulie 2010-30 iunie 2011, este cofinantat din Fondul Social European si bugetul national prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Obiectivele specifice ale proiectului urmaresc cresterea competentelor a 450 de angajati ai companiei, in cadrul unor cursuri de perfectionare, si evaluarea competentelor acestora prin probe teoretice si practice, precum si certificarea acestora.

"Consideram ca dezvoltarea potentialului specialistilor de top este o investitie necesara atat pentru companie cat si pentru Romania, deoarece acesti specialisti fac parte din elita economica a tarii si sunt generatori de crestere economica", a declarat Andreea Patrascu, Manager de Proiect Orange Romania.

Orange Romania avea peste 10,3 milioane de clienti (n.r. numar SIM-uri active) la sfarsitul celui de-al treilea trimestru din acest an, in scadere cu 2,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar veniturile totale au scazut cu 8,7% pana la 246 milioane euro, potrivit datelor prezentate joi de grupul France Telecom. Conform oficialilor operatorului, veniturile au fost afectate in special pe segmentul utilizatorilor de servicii prepay.