Grupul britanic Vodafone a anuntat numirea lui Inaki Berroeta in pozitia de director executiv al Vodafone Romania, incepand cu data de 1 decembrie, care anterior a condus filiala din Malta a operatorului telefonic, se arata intr-un comunicat al companiei. Incepand cu aceeasi data, Liliana Solomon va prelua functia de Director of Operations, Europe Region, pozitie cu sediul la Londra.

Inaki Berroeta, Vodafone RomaniaFoto: Vodafone Romania

Inaki Berroeta, spaniol de origine, are peste 15 ani de experienta in telecomunicatii si, de-a lungul timpului, a detinut mai multe pozitii de conducere in Vodafone Group. Din 2000 si pana in prezent, el a ocupat functiile de director of software development centre, head of enterprise products and services, head of sales enterprise - business unit for the northern region si CEO al Vodafone Malta.

Inaki Berroeta este licentiat in Telecomunicatii si are un MBA de la Henley Management College, Marea Britanie.

Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania

Liliana Solomon

Foto: Vodafone Romania

Liliana Solomon s-a alaturat Vodafone in anul 2005 si a fost CEO al Vodafone Romania in ultimii 5 ani. Cu o experienta de peste 15 ani in industria telecom, Liliana Solomon a detinut anterior pozitii executive in cadrul mai multor companii internationale: chief financial officer al T-Mobile Marea Britanie, chief financial officer al Cable&Wireless Marea Britanie si vicepresedinte executiv al diviziei de management in cadrul Deutsche Telekom.

Liliana Solomon are un doctorat in fizica si un MBA de la INSEAD, Franta.

  • Venituri in scadere, dar numar de clienti in crestere pentru Vodafone Romania in trimestrul doi din 2010

In trimestrul incheiat la sfarsitul lunii iunie din acest an, Vodafone a ajuns la peste 9,81 milioane utilizatori in Romania (n.r numar SIM-uri active), cu 286.000 utilizatori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut si cu 89.000 de utilizatori mai mult decat in trimestrul incheiat in luna martie din 2010.

In perioada aprilie-iunie din acest an, operatorul a ajuns in Romania la un venit mediu pe utilizator (ARPU) de 6,9 euro, in scadere fata de un venit mediu pe utilizator de 8,1 euro in aceeasi perioada a anului trecut, dar in crestere fata de trimestrul anterior din acest an calendaristic, cand acest indicator a fost de 6,7 euro.

Vodafone Romania a inregistrat in anul fiscal incheiat la 31 martie 2010 venituri totale de 921,5 milioane euro, in scadere cu 21% fata de anul fiscal anterior, in timp ce profitul operational inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a scazut cu 25% pana la 396 milioane euro.