UPC Romania avea un numar total de peste 1,15 milioane abonati in trimestrul trei din 2010, in scadere cu 6,5% (81.300 clienti) fata de aceeasi perioada a anului trecut potrivit datelor grupului Liberty Global. Operatorul a inregistrat o crestere cu 30% in perioada mentionata pe segmentul serviciilor TV digitale, care nu a compensat reducerea de clienti pe segmentul TV analogic, si mai mult, pierderea de clienti s-a extins inclusiv pe segmentele de internet si telefonie fixa, servicii unde anterior compania raportase cresteri constante. Oficialii UPC spun ca si-au extins serviciile digitale in noi orase si ca isi vor imbunatati serviciile de internet cu viteze de trasfer de pana la 100 Mbps pentru clientii rezidentiali din aceasta luna.

  • Venituri reduse pentru UPC in Romania si Ungaria in trimestrul trei din 2010

Raportul grupului Liberty Global noteaza faptul ca in privinta veniturilor din Europa Centrala si de Est, cresterea de venituri din Polonia a fost umbrita de scaderi ale afacerilor pe pietele din Romania si Ungaria.

La sfarsitul lunii septembrie din acest an, numarul total de abonati UPC din Romania depasea 1,15 milioane utilizatori, in scadere cu 81.300 utilizatori fata de acelasi trimestru al anului trecut si cu 22.600 utilizatori mai putin decat in trimestrul anterior din acest an. Reducerea numarului de abonati s-a extins inclusiv pe segmentele de internet si telefonie fixa, unde anterior compania raportase cresteri constante.

La serviciile de internet, UPC avea 256.000 de abonati la sfarsitul trimestrului trei din acest an, in scadere cu 400 utilizatori fata de acelasi trimestru al anului trecut si cu 7.500 utilizatori fata de trimestrul anterior din acest an.

La serviciile de telefonie fixa, numarul de abonati era de 142.200 utilizatori in trimestrul trei din acest an, in scadere cu 2.300 abonati fata de acelasi trimestru al anului trecut si cu 5.200 abonati mai putin decat in trimestrul doi al acestui an.

  • UPC a crescut pe televiziune digitala si prin satelit. Internet la viteze de 100 Mbps, promis din aceasta luna

In aceeasi perioada, operatorul a continuat sa inregistreze cresteri pe segmentele de televiziune digitala si prin satelit. Astfel, la 30 septembrie, UPC avea 263.300 abonati la serviciul de televiziune digitala prin cablu, cu 60.700 de abonati mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2009, in timp ce numarul clientilor DTH a crescut cu 36.600 utilizatori pana la 198.200 abonati. In total insa, datorita scaderii numarului de clienti pentru televiziunea analogica, numarul de clienti la serviciile TV a scazut pana la 1,15 milioane abonati.

"Vom continua cresterea pe serviciul digital si putem observa o evolutie pozitiva pe acest segment. Am inregistrat o crestere de 30% in T3 2010, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la un numar de 264.000 de abonati. Este o evolutie care demonstreaza faptul ca exista in continuare cerere pe piata pentru produsele cu functii suplimentare si tehnologii avansate si, de aceea, am continuat sa ne extindem serviciile digitale in noi orase, precum Petrosani, Petrila, Medgidia. Datorita investitiilor continue in dezvoltarea televiziunii digitale, in acest moment, UPC ofera cea mai larga grila de programe - 115 canale pentru 50 RON", a precizat Severina Pascu, directorul financiar al UPC Romania.

Oficialul UPC mai spune ca si "serviciul HD TV s-a dovedit un produs foarte apreciat si, la un an de la lansare, am ajuns la 16.000 de abonati. Si pe segmentul HD le oferim abonatilor cea mai extinsa grila de programe de pe piata - 11 canale pentru numai 15 RON".

Nu in cele din urma, oficialii UPC promit sa imbunatateasca serviciile de internet, la inceputul lui 2011, prin lansarea internetului de mare viteza (fiber power) pentru clientii rezidentiali, "oferind cea mai mare viteza de transfer de date prin cablu - 100 Mbps - dar si cea mai stabila conexiune la Internet, cu o calitate constanta in orice punct al retelei".

Serviciul va fi lansat pentru inceput, in aceasta luna in Cluj, iar in lunile urmatoare si in restul oraselor din tara.