In primele noua luni din 2010

Afacerile operatorilor de telefonie mobila din Republica Moldova au crescut cu 15,4% pana la peste 155 milioane euro

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 12 noiembrie 2010, 16:05 Economie | Telecom

Afacerile operatorilor de telefonie mobila in Rep. Moldova
Foto: ANRCETI
Afacerile celor trei operatori de telefonie mobila activi pe piata din Republica Moldova, Orange Moldova, Moldcell si Moldtelecom, au depasit 2,5 miliarde lei moldovenesti (peste 155 milioane euro) in primele noua luni din acest an, in crestere cu 15,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele autoritatii locale de reglementare in comunicatii (ANRCETI). Al patrulea operator cu licenta de telefonie mobila, Eventis Mobile, se afla in proces de insolventa. In perioada mentionata, numarul total de utilizatori de telefonie mobila a crescut cu 9% pana la peste 2,9 milioane utilizatori.

Raportul autoritatii arata ca venitul mediu lunar per utilizator (ARPU) s-a majorat, de la inceputul anului curent, cu 4,36% si a atins, in trimestrul al treilea din acest an, nivelul de 105,1 lei moldovenesti.

Rezultatul pozitiv a fost determinat de o crestere a vanzarilor inregistrate de Orange Moldova si Moldcell, pe fondul cresterii numarului total de utilizatori de telefonie mobila din piata. Mai precis, vanzarile Orange Moldova au crescut cu circa 16% in perioada mentionata, ale Moldcell cu 19,5%, in timp ce vanzarile Moldtelecom au scazut cu 13,8%.

In primele noua luni ale acestui an, numarul total de utilizatori de telefonie mobila din Republica Moldova a crescut cu 9% fata de aceeasi perioada din 2009, ajungand la peste 2,95 milioane utilizatori. Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila, raportata la suta de locuitori, s-a majorat cu 4,6 puncte procentuale si a atins pragul de 83%.

In perioada analizata, in functie de cifra de afaceri, Orange Moldova a avut cea mai mare cota de piata, respectiv 73,03%. Moldcell detinea o cota de piata de 24,59%, iar Moldtelecom o cota de piata de 2,37%. Titularul celei de-a patra licente de telefonie mobila, Eventis Mobile, se afla in proces de insolventa.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


1337 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri