Statul roman intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul acestui an, a anuntat vineri ministerul Comunicatiilor. O alta posibilitate care ar putea fi luata in calcul in vederea valorificarii pachetului de actiuni detinut de minister la Romtelecom este listarea la Bursa, se mai arata in comunicat.

Anuntul de vineri este facut dupa ce recent la sediul ministerului a avut loc o intalnire intre Marius Fecioru, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor, Guido Kerkhoff, membrul Consiliului de Administratie al Deutsche Telekom responsabil pentru subsidiarele din Europa, Michael Tsamaz, presedinte si director general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE), precum si Yorgos Ioannidis, director executiv al Romtelecom.

"Cu ocazia acestei intalniri, oficialul guvernamental a exprimat intentia MCSI de a valorifica actiunile pe care institutia le detine, in proportie de 46%, in cadrul companiei Romtelecom. In acest sens, Marius Fecioru i-a invitat pe reprezentantii OTE sa vina, pana la sfarsitul anului 2010, cu o oferta de pret pentru pachetul detinut de stat la Rotelecom. O alta posibilitate care ar putea fi luata in calcul in vederea valorificarii pachetului de actiuni detinut de MCSI la Romtelecom este listarea la Bursa", se arata in comunicat.

Oficialii MCSI mai mentioneaza in comunicat ca in cadrul intalnirii, "Michael Tsamaz a precizat ca managemntul companiei se va concentra pe trasarea unei directii de actiune astfel incat sa se asigure stabilitatea companiei Romtelecom pe piata din Romania".

Serviciile oferite in prezent de Romtelecom pe piata de comunicatii variaza de la traditionala telefonie fixa, la Internet, televiziune digitala, IPTV, servicii combinate de date si voce, precum si un program permanent controlat de Customer Care.

Ministerul Comunicatiilor este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale.

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) - 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.