GTS a implementat al doilea punct de traversare a frontierei pentru reteaua sa de cablu optic la Tompa, intr-un proces de extindere a retelei inspre Serbia, extinzand de asemenea reteaua optica regionala a companiei si in Slovenia, a anuntat luni compania. Conform datelor operatorului de comunicatii, GTS opereaza in prezent o retea de fibra optica ce depaseste 17.000 de km in toata regiunea ECE si care interconecteaza marile orase din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania.

Ca un prim pas al extinderii companiei in Slovenia, GTS s-a interconectat cu un jucator major de pe piata telecomunicatiilor din aceasta tara, ceea ce i-a permis sa furnizeze servicii wholesale partenerilor de telecom incepand cu noiembrie 2010. Pentru a face posibila interconectarea, GTS si-a extins reteaua optica cu 81 de km de la Zalaegerszeg - in partea de sud-vest a Ungariei, pana la Redics, o localitate aflata la granita intre Slovenia si Ungaria, a mai anuntat luni operatorul.

Citeste comunicatul integral al GTS, aici.

Grupul GTS Central Europe opereaza in principal in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconecteaza si asigura servicii pentru operatori din Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Tarile baltice, Ucraina. In 2009, grupul avea peste 1.300 angajati si a atins o cifra de afaceri de 384,5 milioane euro cu venituri operative (EBITDA) de 86 milioane euro in 2009.

Parte a grupului GTS Central Europe, GTS Telecom avea anul trecut 115 angajati si a obtinut venituri totale de 19,7 milioane euro la venituri operationale (EBITDA) de 5,2 milione euro.