INTERVIU Marinescu, seful ANCOM: Toate licentele de televiziune digitala terestra se vor acorda in 2011. SRTV, cea mai simpla optiune pentru stat de a avea o licenta

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 27 decembrie 2010, 8:43 Economie | Telecom


Catalin Marinescu
Foto: AGERPRES
Romanii vor avea cu siguranta in 2011 o alternativa majora la receptionarea programelor TV altfel decat prin platformele de cablu si satelit, respectiv televiziunea digitala terestra, este convins Catalin Marinescu, seful autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM). Sase astfel de licente se vor acorda anul viitor, spune acesta. Statul si-a exprimat intentia de a detine una dintre licente pentru a controla retransmisia programelor TV nationale, iar cea mai simpla si rapida modalitate este acordarea directa a licentei catre SRTV, considera Marinescu.

Pentru restul licentelor, autoritatea propune sa se faca o licitatie competitiva ascendenta pornind de la o suma fixa de maxim un milion de euro.

HotNews.ro: S-a tot vorbit in 2010 de televiziunea digitala terestra. De ce este importanta pentru utilizatori?

Catalin Marinescu: Televiziunea digitala terestra este o alternativa la retransmisia programelor audiovizuale. Este concurenta la platformele de cablu si satelit. Pe de alta parte asigura o calitate foarte buna. Sa poti urmari un canal TV de sport in format High-Definition (HD) pe care nu-l poti urmari in prezent pe cablu analogic este ceva in plus. Poate asigura servicii complementare precum ghidul programelor. De asemenea, pe aceste multiplexe digitale se pot transmite si programe de radio in format digital.

HotNews.ro: Anul trecut spuneati sigur ca se vor acorda sase licente de televiziune digitala terestra, ceea ce va duce practic la aparitia acestei platforme. N-a fost asa..

Catalin Marinescu: Nu a fost asa. Procesul a fost inceput si a fost intrerupt prin Hotarare de Guvern data in luna august. Motivatia a fost ca practic saracia populatiei nu va permite cumpararea acelor dispozitive de receptie a programelor TV in format digital (n.r set-top box-uri). Acum s-a mai schimbat un pic situatia, in sensul ca s-a vazut si in alte tari din zona noastra ca operatorii sunt interesati sa distribuie acele set-top box-uri. Pe de alta parte, numarul de televizoare care acum sunt in magazine si care au incorporat un tunner astfel incat poti receptiona televiziunea in format digital a crescut iar operatorii sunt interesati sa le distribuie pe un format poate similar celui prin care distribuie terminale la telefonia mobila, deci subventionat, tocmai pentru ca atunci cand iti faci reteaua vrei sa te si vada lumea.

 
Caietul de sarcini (n.r.la licitatia de televiziune digitala terestra anulata in 2010) putea fi contestat in instanta si nu a facut nimeni asta.
 
 
Catalin Marinescu
HotNews.ro: Starea de saracie a populatiei nu a fost singurul motiv. S-a mai spus ca ANCOM a facut in asa fel caietul de sarcini incat una din companiile prezente la licitatie, SNR, ar fi pierdut sigur..

Catalin Marinescu: ANCOM a facut un caiet de sarcini respectand toate procedurile. A fost in consultare publica, am primit observatii, a fost modificat tinand cont de observatii, a fost discutat in Comisia de licitatie care nu cuprindea doar membrii ANCOM, ci si de la CNA spre exemplu. Va pot asigura ca nu exista in caietul de sarcini nimic care sa discrimineze vreuna dintre firme. Nici nu ne puteam permite, ganditi-va ca au venit 7 ofertanti. De altfel, caietul de sarcini putea fi contestat in instanta si nu a facut nimeni asta.

HotNews.ro:
A fost socant in 2010 sa vezi ca autoritatile intrerup o licitatie la care se inscrisesera deja sapte participanti. Credeti ca vor mai reveni la licitatiile din 2011 jucatori mari precum TDF sau ORS?

Catalin Marinescu:
Noi doar ne-am conformat unui act normativ. Eu cred ca atata vreme cat a fost un interes foarte mare in 2010, se va intampla acest lucru si in 2011 mai ales ca intr-un fel am propune niste modificari ale procedurii tocmai pentru a simplifica acest proces.

HotNews.ro:
In primul rand, aveti convingerea ca vor fi acordate toate cele 6 licente sau doar ca se poate acest lucru?

Catalin Marinescu:
Am convingerea ca toate cele 6 licente vor fi acordate in 2011. Sper sa nu le atribuim foarte tarziu astfel incat operatorii sa lucreze la dezvoltarea retelei inca din 2011. Ar fi un succes daca licentele s-ar atribui pana in toamna anului viitor, ca operatorii sa poata incepe dezvoltarea retelei tot in 2011.

 
Utilizatorul final va avea de ales intre televiziunea digitala terestra, televiziunea prin satelit, televiziunea prin cablu si va putea alege ce este mai convenabil, cu avantajul pentru TV digitala terestra ca cel putin multiplexul prin care se vor retransmite programele televiziunii nationale va fi gratuit.
 
 
Catalin Marinescu
HotNews.ro: De ce in 2011? De ce nu in 2015, cum a anuntat ministerul deja?

Catalin Marinescu: Pentru ca daca se va stabili la nivelul UE anul 2013 ca deadline de oprire a televiziunii analogice nu mai este timp de implementare si atunci va fi o perioada in care nu se va putea receptiona semnalul TV analogic prin antena terestra. Este practic obligatoriu ca in 2011 sa se dea licenta. Iti trebuie cel putin un an si jumatate ca sa faci o retea la un nivel de acoperire comparabil cu cel al retelei analogice de acum. In al doilea rand pentru ca este o masura care faciliteaza revenirea economica, care genereaza investitii directe in industrie si care creeaza disponibilitate de servicii pentru utilizatorul final. Pana la urma stimuleaza si competitia, pentru ca utilizatorul final va avea de ales intre televiziunea digitala terestra, televiziunea prin satelit, televiziunea prin cablu si va putea alege ce este mai convenabil, cu avantajul pentru TV digitala terestra ca cel putin multiplexul prin care se vor retransmite programele televiziunii nationale va fi gratuit. In acest caz, utilizatorul final nu va plati un abonament ca la televiziunea prin cablu si satelit.

HotNews.ro: OK. Vorbeati de modificari ale procedurii de acordare a licentelor..

Catalin Marinescu: Propunerile ANCOM merg pe doua directii. Prima este cea privind procedura de licitatie. Vom propune sa fie o licitatie competitiva, nu un concurs de oferte. O licitatie ascendenta pentru fiecare dintre cele 5 licente, pornind de la o suma fixa care va fi stabilita prin HG, noi publicand in prealabil licentele. Avantajul unei selectii competitive este durata mai scazuta, cel putin la jumatate fata de selectia comparativa in care trebuia sa ai un caiet de sarcini sa-l supui consultarii publice, sa-l definitivezi, sa-l cumpere ofertantii, sa-si faca oferta, sa evaluezi ofertele. Un astfel de proces de selectie comparativa dureaza cel putin sase luni. Modelul exact se va stabili prin Hotararea de Guvern de aprobare a noii strategii de trecere la televiziunea digitala terestra, iar detalierea se va face printr-o decizie a ANCOM. Sper ca in primul trimestru al anului viitor sa finalizam toate aceste acte normative.

Cea de-a doua directie este ca vom propune ca licentele sa se dea neutru tehnologic. Deci daca in 2010 in caietul de sarcini se vorbea de standardul DVB-T, datorita evolutiei tehnologice si datorita faptului ca si preturile echipamentelor DVB-T 2 au scazut, vom propune ca operatorul sa stabileasca ce standard va adopta.

HotNews.ro: Exista o estimare a nivelului taxei de licenta de la care se va porni?

 
Propunerea noastra va fi ca aceasta taxa de licenta sa fie de maxim un milion de euro. Acest nivel se va decide insa in actul normativ.
 
 
Catalin Marinescu
Catalin Marinescu: Am facut un benchmarking cand s-a discutat la nivelul caietului de sarcini anterior. Daca va amintiti acolo era o taxa de licenta de 2,5 milioane de euro dar care putea scade pana la un milion de euro in cazul in care operatorul subventiona set-top boxurile. Probabil ca acum va fi in jur de un milion de euro, luand in calcul ce s-a intamplat si in celelalte tari din zona noastra. Taxele de licenta au fost in unele tari chiar si zero, o jumatate de milion, un milion. Cam asa. Propunerea noastra va fi ca aceasta taxa de licenta sa fie de maxim un milion de euro. Acest nivel se va decide insa in actul normativ.

HotNews.ro: Un singur proces de licitatie competitiva pentru cinci licente de televiziune digitala, dar in total sunt sase licente. Statul roman isi va adjudeca deci o licenta, cum a anuntat deja ministrul Comunicatiilor..

Catalin Marinescu: Statul a spus ca vrea sa aiba un control asupra retransmiterii programelor televiziunii publice. Sa stiti ca majoritatea statelor din UE au dorit sa detina controlul pe retransmiterea programelor televiziunii publice si asta s-a facut in mai multe modalitati. Dupa parerea mea, la noi, sunt cel putin 3 alternative. Exista in directiva europeana o prevedere care iti permite sa dai o licenta direct producatorului televiziunii nationale, in speta SRTV. Deci se poate acorda o licenta in mod direct prin act normativ.

 
Eu cred ca cea mai simpla si cea mai rapida modalitate prin care statul sa detina o licenta de televiziune digitala terestra este cea prin care se atribuie o licenta SRTV.
 
 
Catalin Marinescu
O alta alternativa ar fi ca operatorul care transmite programul national pe o schema de ajutor de stat sa primeasca o astfel de licenta, in speta SNR. E nevoie de o schema de ajutor de stat pentru ca practic SNR e un operator intr-o piata libera, este un ajutor dat de stat, va trebui justificat, evaluat de Consiliul Concurentei care dupa aceea notifica Comisia Europeana, se evalueaza etc. Au fost si astfel de scheme in care s-au dat licente in cateva state europene, precum Slovacia si Slovenia. Este un proces care dureaza oarecum mai mult pentru ca implica niste evaluari din partea unor institutii ale statului si UE.

Si ar mai putea fi o schema intermediara in care poate fi creata o societate mixta intre SRTV si SNR si care sa aiba ca obiect de activitate doar retransmisia programelor TV nationale si care sa primeasca o licenta.

HotNews.ro: In acest caz, al unei societati mixte, se poate atribui direct?

Catalin Marinescu:
Eu cred ca licenta ar putea fi atribuita direct. La noi SRTV nu-si retransmite programele, ca in alte tari. Daca obiectul acelei firme, care bineinteles va trebui create pe baza unui act normativ, va fi doar retransmisia programelor SRTV atunci nu cred ca ar fi o problema. Acestea trei modalitati au fost propuse de noi ANCOM. Poate sunt si altele. Pana la urma Guvernul va trebui sa stabileasca. Eu cred ca cea mai simpla si cea mai rapida modalitate prin care statul sa detina o licenta de televiziune digitala terestra este cea prin care se atribuie o licenta SRTV.

HotNews.ro: Si cum isi va retransmite SRTV programele TV?

Catalin Marinescu: Poate sa faca un contract in acest sens cu ce operator doreste.

HotNews.ro: Inseamna ca, in acest caz, SNR este singura optiune..

Catalin Marinescu:
Crezi? Sunt in piata din Romania si alti operatori media care detin retele terestre de televiziune cu acoperire destul de mare si apropiata de cea prevazuta in strategia actuala.

 • Piata serviciilor TV in 2010 si locul televiziunii digitale terestre

Numarul total de abonati la serviciile TV a scazut in prima jumatate a acestui an cu circa 100.000 utilizatori, pana la 5,73 milioane abonati, reducere manifestata pentru prima data de la introducerea tehnologiei DTH in Romania si pe piata serviciilor TV prin satelit, nu doar prin cablu, potrivit datelor ANCOM.

Din 2011, pe aceasta piata ar putea aparea o noua platforma majora de retransmisie a programelor TV, respectiv platforma de televiziune digitala terestra. Ar urma se se acorde sase multiplexe digitale, ceea ce ar insemna ca romanii ar putea avea acces la cel putin 42 de programe TV in format digital terestru (receptionate prin antena). Mai mult, utilizatorii ar putea receptiona gratuit prin antena terestra, in baza unui echipament de receptie, mai multe programe TV in format digital. Conform spuselor presedintelui ANCOM, cel putin multiplexul digital prin care se vor retransmite programele televiziunii nationale va fi gratuity, deci romanii vor putea receptiona cel putin sapte programe TV in format digital.

Oficialii ANCOM au estimat ca acest proces de tranzitie la televiziunea digitala terestra ar viza in principal circa 450.000 gospodarii care receptioneaza acum programe TV in format analogic, din eter, prin antena (si care vor avea nevoie de noi echipamente de receptie) si circa 150.000 gospodarii care nu receptioneaza deloc servicii TV. Incetarea semnalului TV analogic terestru nu afecteaza abonatii la serviciile TV prin cablu si satelit.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4674 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  O sugestie (Luni, 27 decembrie 2010, 10:50)

  Jeu [utilizator]

  Trecerea la digital poate fi un salt urias si pentru imbunatatirea programelor daca se vrea acest lucru, si sunt convins ca se vrea. Adica sa scapam definitiv de Ogica, Nikita, Tarky, Naomi si mai stiu eu cine. Cum se poate realiza acest lucru? Foarte simplu. Firmele de cablu sa aiba pret pentru fiecare canal pe care il distribuie, adica HBO=5 RON lunar, Eurosport 1=2 Ron, ProTV= 2,5 Ron, Realitatea TV=1 Ron si asa mai departe, in acest mod eu am posibilitatea sa aleg postul care imi place si unde nu apare Ogica ci Nadia Comaneci, pot sa aleg postul care ma informeaza corect si nu pe cel care ma dezonformeaza dar imi este bagat pe gat cu forta si pe care il mai si platesc. In acel moment nu-i voi mai da lui Vantu sau Felix nici un ban pe canalele lor de propaganda, si nu le voi mai baga in grila de programe nici gratis. Atunci va exista o competitie reala intre programe si isi vor da si ei interesul de a achizitiona filme mai bune, emisiuni mai bune, iar daca nu ai bani sa faci asta atunci retragete de pe piata, nu mai tine locul ocupat in dauna altuia mai bun, banii din publicitate vor merge cu adevarat la cei care merita si au abonati mai multi si nu catre cei care se au bine cu indivizii care fac masuratorile cu peoplemeter-ele alea sau cum le-o zice.
 • +1 (1 vot)    
  Cred ca pretul ar trebui sa fie acelasi. (Luni, 27 decembrie 2010, 13:12)

  mircea [anonim]

  Dar sa alegi ce vrei si intradevar sa putem scapa de posturi tv bagate pe gat de furnizorii de cablu,care in goana dupa castig baga in grila posturi tv care nu merita sa te uiti la ele.Te indobitocesc.Antenele,realitatea tv,uneori si prima tv ,au niste programe de-ti vine sa le dai palme.Avea dreptate Diaconescu cu OTVizarea televiziunilor.Este mai usor sa fii tampit si sa faci emisiuni de la tarla.
 • 0 (0 voturi)    
  un pas mare inainte, si doi mici inapoi (Luni, 27 decembrie 2010, 16:06)

  kllaus [anonim]

  introducerea televiziunii digitale terestre ar reprezenta moartea televiziunii DTH si prin cablu in Romania. Majoritatea celor care au achizitionat antene de satelit au facut-o pentru ca nu aveau alta sursa de informatie, televiziune in principal. Sunt multe zone in Romania in care programele emise in eter se receptioneaza la o calitate nesatisfacatoare. In conditiile in care DTH-ul va avea concurenta, nu va mai rezista pe piata, avand in vedere faptul ca echipamentele sunt costisitoare pentru veniturile romanilor. Cum majoritatea romanilor migreaza de la o firma de cablu la alta pentru o taxa cu 5 RON mai mica, cei care nu beneficiaza de servicii de internet si telefonie vor renunta definitiv la cablu. Asa s-a intamplat si in tarile bogate precum Germania si UK, dar acest lucru va fi mai profund la noi unde patura saraca este din ce in ce mai mare.
  • 0 (0 voturi)    
   Oarecum gresit (Luni, 3 ianuarie 2011, 12:27)

   klaus [anonim] i-a raspuns lui kllaus

   Televiziunea moare astazi datorita calitatii slabe a programelor si nu datorita altor tehnologii concurente... Daca cei de la cablu si DTH ar sti sa ofere continut de valoare atunci nimeni nu ar migra dar cum eu si cred ca o groaza de alti utilizatori ma uit in fiecare zi la maxim 2-3 canale TV pentru ca la restul nu am ce vedea in mod clar e o problema cu continutul si modul de oferire a lui.
   Cred ca televiziunea de tip Pay-per-View o sa aiba de castigat precum si serviciile de Video on Demand. De ce? Pentru ca daca am 2 ore libere seara as vrea sa vad un film bun sau ceva interesant pentru mine si momentan nu am ce vedea de la cablisti.... In consecinta imi pun un film cumparat si ma uit la el si maxim ma mai uit la stiri dar alea oricum le pot citi pe Net fara sa fiu perturbat de toate tampeniile prezentate ca "stiri"... in consecinta, introducerea televiziunii digitale la nivel national nu are cum sa omoare ceva anume ba dimpotriva ii va forta pe cablisti si restul pietei sa evolueze si sa ofere lucruri valoroase cu adevarat pentru client.
 • 0 (0 voturi)    
  Atentie cu standardele dvb-t/t2 (Luni, 27 decembrie 2010, 16:09)

  lupu marian [anonim]

  Va aparea un mare "ghiveci" prin lasarea la liber a alegerii standardului cu care va emite operatorul
  Va intrebati oare cate modele de lcd-uri/plasme vandute cu tunere digitale dvb-c/t vor putea receptiona noul standad dvb-t2 ?
  Fiindc sint diferente intre cele 2 standarde si un tuner care stie de noul standard dvb-t2 mai poti sa zici ca stie si de dvb-t , insa invers mai greu
  In plus in prezent nici nu stiu cati dintre comerciantii care vand lcd-uri/plasme stiu de cele 2 standarde si uite cum veti face /a-ti facut o investitie de 50% de pomana in cazul in care se va emite in ambele standarde dvb-t/t2
  Nu sint impotriva noului standard , insa trebuia luat in calcul de anul acesta cind sa incercat sa se dea acele licente si in plus si in comert ar trebui sa existe lcd-uri/plasme cu tunere dvb-c/c2/t/t2
  Pare un lucru minor si care multi nu lau luat in seama , insa in practica va creea nemultumiri mari posesorilor cu lcd-uri/plasme cu tuner doar dvb-c/t
  • 0 (0 voturi)    
   Cui ii pasa? (Luni, 3 ianuarie 2011, 11:08)

   mimi [anonim] i-a raspuns lui lupu marian

   Preocuparile noastre ingineresti nu au nici o legatura cu ce se intimpla. Cui ii pasa de televizoare care au deja selectoare de canale in standarde DVB-T sau DVB-C. Cunosti operatori de la cablu care dau cartele SIM pentru abonatii care au astfel de TV-uri? NU. Se inchiriaza sau cumpara STB-ul de catre abonat.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce glumite! (Luni, 27 decembrie 2010, 16:46)

  Nenea [anonim]

  Niste glumeti pe aici ne explica de televiziunile lui Vantu, Antenele lui felix, prima, etc. dar la ce sa ne uitam, la Romania Ta ( alui Prigoana, Basescu si Udrea), B1 al vostru si alte // din astea? Nu mai pot de ras cand ma gandesc la faptul ca aia de la televiziunile lui Vantu si felix ,,mint" iar ai vostri spun ,,adevarul". Ala numit ,,foamea-n gat PDL-ista".(editat de HotNews.ro)
  • 0 (0 voturi)    
   Marinescu-i glumetul sef! (Luni, 27 decembrie 2010, 18:48)

   sandel [anonim] i-a raspuns lui Nenea

   Sa ne explice dnul Marinescu cum o calculat taxa de licenta la licitatia care so anulat si cum o gasit valoarea maxima si minima de echipamente subventionate. Cred ca sia dat sama ca licitatia de asta-vara a fost o gluma sinistra ...
   http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-7397490-subventia-peste-60-000-echipamente-receptie-conditia-pentru-taxa-licenta-milion-euro-pentru-primele-doua-frecvente-televiziune-digitala-terestra.htm
 • +1 (1 vot)    
  Lectia de retorica (Luni, 27 decembrie 2010, 17:54)

  mm [anonim]

  Cate licitatii competitive ati organizat pana acum ca presedinte ANCOM?
 • +1 (1 vot)    
  TDF-De ce nu ne vor francezii in Shenghen? (Marţi, 28 decembrie 2010, 1:11)

  gigel ioanidis [utilizator]

  Anularea licitatiei de DVBT chiar inainte de predarea ofertelor nu le-a placut deloc francezilor de la TDF , cel mai mare consortiu european de broadcasting.
  Aceasta bataie de joc a autoritatilor romane plus restantele de plata la EADS plus reactoarele de la Cernavoda facute cu canadienii , au contribuit la un loby economic in Paris pt sanctiuni politice asuprea Romaniei: amanarea Shengen!
  Pariu ca nici la anul nu se vor acorda licentele, pt ca SNR sacul fara fund nu e pregatit! Acum el face wimax de 100 milioane de Euro in loc sa isi pregateasca reteaua de televiziune digitala.wimax care este o tehnologie depasita si din care nu vor scoate nici un leu.prietenii lor politici de la Omnilogic stiu de ce!
  • -1 (1 vot)    
   Mai Gigel, Gigel ... (Marţi, 28 decembrie 2010, 12:27)

   george [anonim] i-a raspuns lui gigel ioanidis

   ... stai frumos pe scaunel si nu mai prosti lumea, inventand scenarii... vremea zvonacilor si raspandacilor a disparut de mult ... francezii ti-au spus clar de ce nu te vor in schengen, cand ti-au trimis prietenii colet in mai multe zboruri! tdf-ul nu a pierdut inca nici o licenta in romania, nu stiu de unde ai inventat prostia asta ... iar wimax-ul finantat de vreo 10 ani de americanii de la intel nu este nicidecum o tehnologie depasita, doar tu esti depasit!
   • 0 (0 voturi)    
    george Omnilogic? (Miercuri, 29 decembrie 2010, 13:23)

    gigel ioanidis [utilizator] i-a raspuns lui george

    mai george , sau Gabi Marin? Pana una alta SNR este companie de stat si imi p[asa ca pierde bani, pentru ca pierde din buzunarul meu si al tau.din impozitele de la gura copiilor nostri.mai bine ar vinde-o pe un leu ca sa nu mai fure hotii ca voi!
 • -3 (3 voturi)    
  Traiasca DVB-T2! (Marţi, 28 decembrie 2010, 4:54)

  gigi [anonim]

  Ce pacat ca nu ii obliga pe toti sa implementeze DVB-T2. Acum ca prin amanarea licitiatiei aveam sansa la cel mai bun standard actual, inca ii mai lasa pe calicii aia sa aleaga vechitura de DVB-T.
  Pe mine nu ma intereseaza ca si-a luat nea Ion "plazma" fara DVB-T (2 sau nu) pentru ca o sa isi ia STB. Cine nu se informeaza cum trebuie, sa plateasca. Toti am patit-o la un moment dat.
 • 0 (0 voturi)    
  anti-roman (Luni, 3 ianuarie 2011, 14:52)

  gwb [anonim]

  "Aceasta este realitatea secolului 21, guvernele joaca un rol mai important in sprijinirea companiilor lor, iar noi trebuie sa facem acelasi lucru", a declarat pentru Times, Robert Hormats, subsecretar de stat pentru afaceri economice cand a fost intrebat daca guvernul american a sprijinit achizitia de aeronave Boeing in detrimentul Airbus! Numai Marinescu actioneaza impotriva intereselor statului roman! Poate-si schimba politica dupa ce citeste ce fac americanii!
 • 0 (0 voturi)    
  Sunteti rau intentionat domnule (Luni, 10 ianuarie 2011, 17:01)

  br [anonim]

  "Catalin Marinescu: Crezi? Sunt in piata din Romania si alti operatori media care detin retele terestre de televiziune cu acoperire destul de mare si apropiata de cea prevazuta in strategia actuala."

  Da domnule Marinescu poate le enumerati, din cate stiue eu PROTv s-ar putea apropia dar nu uitati
  ACESTE RETELE OPEREAZA IN AMPLASAMENTELE SI PE SI PE SISTEMELE RADIANTE ALE SNR-ului.

  Adica SNR isi inchide si arunca la gunoi peste 80 de emitatoare digital ready ca sa incaseze chirie pe 5 mp si pe sistemele radiante utilizate de "reteaua" care va difuza programele SRTV.
  Eu nu cred ca se poate intampla asa ceva.
 • 0 (0 voturi)    
  digital teretru (Duminică, 20 februarie 2011, 20:47)

  han ludovic [anonim]

  Poi in ori ce stat european posturile tv digital terestru sint la liber iar la noi toti vor numai bani iar interesul cetatianului este sa vada ce va bun si de calitate pentru ca sint multi care au umblat pe afara si au vazut ce se ofera acolo si au pretentia sa fie si la noi tot asa daca tot platesc ce va sa pot vedia calitate si nu tot feluri de emisiuni puscate si aberante crime si violuri cum fac majoritatea posturilor actuale,prefer sa platesc un pret modic si sa primesc calitate sper ca CNAul si restul care sint sus pus de populatie sa foca o alegere buna si sa se gindeasca lapopulatie ca la urma urmei ei platesc . cu multa stima


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by