Adrian Stanescu, presedintele CNRD, centrul national care ar fi trebuit sa opereze portalul eRomania si PCU (punctul de contact unic electronic pentru firmele din tara si strainatate), a fost demis vineri dimineata, dupa cum a confirmat pentru HotNews.ro chiar acesta. Anterior, surse din piata declarasera pentru HotNews.ro ca Stanescu a primit prin fax in aceasta dimineata instiintarea privind demiterea sa. In locul lui a fost numit Mitulescu Andrei, fost director in cadrul CNRD. Aceasta demitere vine la o zi dupa schimbarea din functie si a lui Ionut Damian, presedintele CNMSI, centrul ce ar fi operat sistemul national de plati online. Cei doi oficiali demisi fac parte din vechea echipa a ministrului Comunicatiilor, Gabriel Sandu.

"Este inlocuirea unei echipe cu oameni de incredere ai noii conduceri. Ce este urat insa este felul in care s-a facut aceasta schimbare: oamenilor astora li s-a transmis un fax in care li se spune ca au fost destituiti", a declarat pentru HotNews.ro o sursa apropiata Ministerului Comunicatiilor.

Contactat de HotNews.ro, Adrian Stanescu a confirmat faptul ca a primit instiintarea demiterii sale in aceasta dimineata.

"Astazi dimineata am aflat. S-a facut o schimbare la nivelul conducerii. Dupa cum stiti si Ionut Damian, presedintele CNMSI, a fost ieri schimbat din functie. Sunt in legatura. Nu vreau sa comentez mai mult", a precizat Adrian Stanescu.

Contactati de HotNews.ro, oficialii MCSI au explicat faptul ca: "este o reorganizare a Ministerului Comunicatiilor si a institutiilor din subordine. Ca si Ionut Damian, si Adrian Stanescu va primi un post de consilier in cadrul MCSI".

CNMSI si CNRD sunt cele doua centre nationale aflate in subordinea Ministerului Comunicatiilor. CNMSI administreaza si opereaza in prezent Sistemul Electronic National (SEN), Sistemul Electronic de achizitii publice (SEAP), Ghiseul Virtual si Sistemul de Atribuire Electronica a Autorizatiilor de Transport.

Aceste centru ar fi urmat sa opereze si Sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor (SNEP). Ministerul Comunicatiilor a promis ca sistemul va fi operational 100% din luna ianuarie, fapt ramas doar la stadiu de promisiune.

Al doilea centru, CNDR, ar fi trebuit sa opereze doua mari sisteme - eRomania (portalul national de e-guvernare pentru care autoritatile au spus ca vor aloca circa 500 de milioane de euro in perioada 2010-2013) si PCU (Punctul de contact unic electronic pentru firmele din tara si strainatate).