Criteriile pentru cei care vor sa acceseze fonduri UE pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic sau solutii de e-sanatate, in dezbatere publica

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 10 ianuarie 2011, 18:01 Economie | Telecom


IMM-urile pot consulta de luni ghidul solicitantului in vederea depunerii de proiecte pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic, document ce contine criteriile specifice in aceasta directie si care a fost supus consultarii publice, a anuntat ministerul Comunicatiilor (MCSI). Pentru proiectele din aceasta operatiune, valoarea maxima a finantarii acordate este de 1,64 milioane lei, iar cea minima este de 35.000 lei. Tot luni, MCSI a publicat spre consultare si ghidul solicitantului pentru solutii de e-sanatate, operatiune in cadrul careia suma maxima a finantarii acordate este de 6 milioane lei pentru parteneriate si 1,6 milioane lei pentru restul solicitantilor eligibili, in timp ce valoarea minima a finantarii acordate este de 500.000 lei.

In primul caz, este vorba de Ghidul Solicitantului pentru operatiunea 3.3.2 'Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic  si a altor solutii on-line pentru afaceri', din cadrul Domeniului Major de Interventie 3 'Sustinerea e-economiei', Axa prioritara 3 - Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru sectoarele privat si public.

Solicitantii eligibili care pot accesa finantarile acordate din fonduri structurale pentru operatiunea 3.3.2 sunt IMM-urile definite conform Legii nr. 346/2004 si infiintate in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale - cu modificarile si completarile ulterioare.

Ghidul Solicitantului detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de solicitanti si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

In cel de-al doilea caz este vorba de Ghidul Solicitantului pentru operatiunea 3.2.4 "Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar (proiecte la nivel local)", in vederea lansarii unui nou apel de propuneri de proiecte dedicat acestei operatiuni.

Solicitantii eligibili pentru aceste fonduri sunt: unitati sanitare publice cu paturi si cu personalitate juridica proprie si parteneriate intre minim 3 unitati sanitare publice cu paturi si cu personalitate juridica proprie, definite mai sus.

Observatiile si sugestiile in cazul ambelor documente pot fi trimise pana la data de 7 februarie 2011, ora 17.00 la adresa de email: fonduri@mcsi.ro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

754 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by