​La trei ani si ceva din momentul lansarii iPhone in SUA operatorul telecom AT&T are un concurent si nu mai este singurul care poate vinde Apple iPhone, deoarece compania rivala Verizon il are in oferta incepand cu 10 februarie, scrie Reuters. Multi s-au plans de calitatea semnalului la AT&T si e de asteptat ca Verizon sa aiba servicii mai bune, insa exista doua minusuri: iPhone 4G nu se lanseaza inca, iar la Verizon conexiunea de date nu poate functiona in timpul unei convorbiri.

Seful Verizon si directorul operational al AppleFoto: Reuters

Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobila din SUA introduce in oferta Apple iPhone 4, iar preturile sunt de 200 de dolari pentru versiuena de 16 GB si 300 de dolari pentru varianta cu 32 GB, cu contract pe doi ani.

Apple a lansat iPhone in 2007, iar pana acum in SUA doar operatorul AT&T a avut exclusivitate. Multi s-au plans de calitatea semnalului, mai ales in orasele mari, iar stirea ca si Verizon - a carui retea e mai moderna - il va avea in oferta ii va bucura pe multi.

Totusi, iPhone nu va putea fi inca utilizat cu tehnologia de transfer ultra-rapid LTE, apropiata de standardul 4G, chiar daca Verizon ofera astfel de servicii pe alte cateva smartphone-uri. Apple a spus ca iPhone nu poate inca sa functioneze pe LTE fiindca ar trebui facute anumite compromisuri de design, insa scrie PC World, in iunie e foarte posibil sa vedem un iPhone 4G fiindca si AT&T va lansa servicii LTE.

Un minus la iPhone-ul din oferta Verizon tine de faptul ca in timpul convorbirilor nu poate fi accesat internet-ul, lucru care ii poate deranja pe cei care, in timp ce vorbesc cu cineva vor sa caute si informatii pe web.