Severina Pascu a devenit noul director executiv al UPC Romania incepand din aceasta luna, avand un mandat de 4 ani, conform unui anunt facut de operatorul de cablu in Monitorul Oficial. Aceasta l-a inlocuit pe americanul Jack Mikaloff, care a condus filiala locala a UPC din anul 2008. In afara de Severina Pascu, devenit administrator unic al UPC Romania, firma mai poate fi angajata in mod valabil in relatia cu terte parti de catre Andrei Radu-Culic si Monica Apostol.

Foto:

Decizia publicata vineri in Monitorul Oficial a fost luata de Adunarea Generala a Asociatilor UPC Romania in data de 4 ianuarie 2011.

Retragerea lui Jack Mikaloff de la conducerea UPC Romania a fost anuntata oficial in luna noiembrie a anului trecut. Acesta a consus filiala locala a UPC din anul 2008, venind cu o experienta vasta acumulata in diverse functii in cadrul Liberty Global, precum cea de CEO al UPC Franta si cea de director al diviziei de business UPC Europa.

Severina Pascu a preluat functia de director financiar al UPC in 2008. Intre 2005 si 2008, a ocupat pozitia de Director in cadrul CAIB Romania, una dintre principalele banci de investitii din Europa Centrala. In perioada 2000-2005, Severina a lucrat in conducerea companiei americane de telecomunicatii prin cablu Metromedia International. Aceasta si-a inceput cariera in 1996 la KPMG Romania continuand-o ulterior in Marea Britanie. Este economist acreditat pe plan international si este absolventa a Academiei de Studii Economice Bucuresti.

UPC Romania avea peste 1,15 milioane abonati in trimestrul trei din 2010, in scadere cu 6,5% (81.300 clienti) fata de aceeasi perioada a anului trecut potrivit datelor grupului Liberty Global. Operatorul a inregistrat o crestere cu 30% in perioada mentionata pe segmentul serviciilor TV digitale, care nu a compensat reducerea de clienti pe segmentul TV analogic, iar pierderea de clienti s-a extins inclusiv pe segmentele de internet si telefonie fixa.