Presedintele Cosmote Michael Tsamaz a preluat si conducerea grupului OTE in luna noiembrie a anului trecut, inlocuindu-l pe Panagis Vourloumis, iar acest lucru a adus schimbari si in structura Romtelecom, unde OTE este actionar majoritar. Conform unui anunt publicat joi in Monitorul Oficial, Michael Tsamaz a fost ales presedinte al Consiliului de Administratie al Romtelecom, in locul grecului Vourloumis. Alaturi de acesta a parasit conducerea Romtelecom si Iordanis Aivazis. In locul celor doi, in Consiliul de Administratie al Romtelecom au fost numiti Eirini Nikolaidi si Kevin Donald Copp, pentru mandate de 4 ani. Decizia de mai sus a fost luata pe 25 noiembrie, iar a doua zi statul roman anunta ca vrea sa vanda actiunile Romtelecom.

Michael Tsamaz, CEO al OTEFoto: Cosmote Romania

Hotararea publicata joi in Monitorul Oficial a fost luata de catre Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Romtelecom pe data de 25 noiembrie 2010. Grupul OTE, care detine 54,01% din actiunile Romtelecom a fost reprezentat de Michael Tsamaz, iar Ministerul Comunicatiilor (MCSI)care detine 45,99% din actiuni a fost reprezentat de Adrian Franz Kalapis.

  • A doua zi dupa aceasta decizie, statul roman anunta ca vrea sa vanda actiunile detinute la Romtelecom

De notat ca a doua zi dupa luarea acestei decizii, respectiv pe 26 noiembrie 2010, statul roman prin Ministerul Comunicatiilor anunta ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si ca i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul anului. Intre timp, grecii au solicitat prelungirea cu trei luni a datei limita pana la care sa faca o oferta.