Vodafone Romania avea la sfarsitul ultimului trimestru al anului trecut peste 9,80 milioane de utilizatori (n.r numar SIM-uri active), in scadere cu circa 35.000 de utilizatori fata de trimestrul anterior din 2010, insa in crestere cu circa 141.000 de clienti fata de aceeasi perioada din 2009, arata datele financiare prezentate joi de grupul britanic. In trimestrul incheiat in luna decembrie a anului trecut, veniturile din servicii ale operatorului au scazut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2009. Inaki Berroeta, noul sef al Vodafone Romania sustine ca rezultatele sunt peste asteptari tinand cont de actualele conditii economice.

In perioada octombrie-decembrie 2010, venitul mediu pe utilizator (ARPU) al Vodafone in Romania a fost de 6,2 euro, in scadere atat fata de trimestrul anterior al anului trecut, cand ARPU a fost de 6,8 euro, cat si fata de ultimul trimestru din 2009, cand valoarea acestui indicator a fost de 7,6 euro.

"Rezultatele Vodafone Romania au fost peste asteptarile noastre, in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2010, in conditiile in care am continuat sa operam intr-un mediu economic dificil. Ne bucuram sa vedem o tendinta de crestere a serviciilor de date mobile, precum si in zona solutiilor totale de comunicatii si in segmentul Business. Acesta este rezultatul investitiilor noastre continue in dezvoltarea retelei, care ne ofera acum avantaje competitive importante in ceea ce priveste acoperirea retelei si calitatea serviciilor", a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila in functie de clienti din Romania, a mai anuntat ca din baza totala de clienti de la sfarsitul lui decembrie 2010, 62,1% erau clienti au serviciilor preplatite.

Vodafone Romania a inregistrat in anul fiscal incheiat la 31 martie 2010 venituri totale de 921,5 milioane euro, in scadere cu 21% fata de anul fiscal anterior, in timp ce profitul operational inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a scazut cu 25% pana la 396 milioane euro.