Compania de stat Loteria Romana a reluat in aceasta luna o licitatie de aproape 17 milioane de euro, prin care intentioneaza realizarea unui sistem integrat de comunicatii pentru toate centrele din tara, conform datelor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Procedura a fost initial demarata in luna decembrie a anului trecut si a fost anulata dupa ce Orange Romania si Nxtel Solutions au depus contestatii la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Intr-o decizie formulata de CNSC la data de 14 ianuarie se arata ca cele doua companii au cerut institutiei "anularea documentatiei si a procedurii de atribuire a licitatiei demarate de Loteria Romana, precum si obligarea institutiei la refacerea documentatiei de atribuire".

Conforma anuntului din SEAP, prin acest contract care s-ar intinde pe o perioada de 4 ani, Loteria Romana vrea sa aloce 71,1 milioane lei (circa 17 milioane euro, TVA inclusa) pentru servicii de instalare de echipamente de comunicatii la sediul central, centrele zonale si agentiile din teritoriu ale companiei. Decizia CNSC arata ca plangerile formulate de cele doua firme au ramas fara obiect.

Ce s-a intamplat mai exact? Oficialii Orange Romania au precizat pentru HotNews.ro ca Loteria Romana a anulat licitatia din decembrie, inainte de solutionarea CNSC.

  • "Constestatia viza unele aspecte procedurale si de natura tehnica. Intrucat copia oricarei contestatii trebuie sa ajunga si la autoritatea contractanta, aceasta s-a autosesizat si, pe baza prevederilor din lege, a anulat procedura. In aceasta situatie contestatia depusa a ramas fara obiect. Nu a fost necesara intocmirea unei plangeri, procedura fiind anulata din initiativa autoritatii contractante inainte de solutionarea CNSC", au declarat oficialii Orange Romania.

Reprezentantii Orange dar si ai Loteriei Romane au mai mentionat pentru HotNews.ro ca in prezent procedura de achizitie s-a reluat.

Noua licitatie lansata de Loteria Romana a fost anuntata in SEAP pe data de 1 februarie anul acesta. In privinta conditiilor de participare, la capacitatea financiara ofertantilor li se cere ca cifra de afaceri medie anuala pe ultimii trei ani (2007-2009) sa fie egala sau mai mare de 20 de milioane de euro.

La capitolul tehnic, ofertantii trebuie sa faca dovada ca au furnizat servicii similare in ultimii trei ani (maxim 3 contracte de servicii de comunicatii de voce (fixa si/sau mobila) si transmisii de date (...) cu valoare cumulata de 40 milioane lei si un contract de prestare servicii de comunicatii voce fixa, voce mobila si transmisii de date cu valoare minima de 10 milioane lei.

Termenul limita pentru primirea ofertelor pentru aceasta licitatie este de 17 martie, tot atunci urmand sa aiba loc si deschiderea acestora.