iPhone 4 a fost desemnat telefonul anului 2010 de catre GSM Association, una dintre cele mai importante asociatii ale producatorilor de telefoane mobile din lume, in cadrul expozitiei Mobile World Congress de la Barcelona. La categoria "cel mai bun producator de telefoane mobile", castigatorul a fost HTC, pentru “stabilirea unui standard de calitate in ceea ce priveste telefoanele bazate pe Google Android”.

iPhone 4Foto: Apple

Smartphone-ul de la Apple a fost apreciat de juriu pentru “ecranul foarte bun, materialele folosite si ecosistemul fenomenal pe care l-a pus la dispozitia dezvoltatorilor de aplicatii mobile”. Vodafone si subsidiarele sale africane, Safaricom si VodaCom, au fost premiate pentru serviciile bancare oferite in mai multe tari africane pentru categoriile sociale defavorizate. Practic, compania a oferit un serviciu care asociaza un cont bancar unui telefon, utilizatorul putand sa faca plati sau sa primeasca bani folosind doar mesaje text.

Google a primit premiul pentru cea mai buna aplicatie pentru platforma Android, Google Maps, juriul caracterizand-o drept “una dintre cele mai folosite si frecvent actualizate aplicatii de pe piata si, per ansamblu, una dintre cele mai bune aplicatii din lume la ora actuala”. Premiul pentru cea mai buna aplicatie de pe toate platformele disponibile a fost luat de Angry Birds, un joc dezvoltat de catre compania Rovio.

GSM Association a fost fondata oficial in anul 1995, dar a functionat de facto inca de la inceputul primelor discutii despre crearea si implementarea standardului GSM, la inceputul anilor ’80. Premiile anuale ale asociatiei sunt oferite din anul 1996.