Veniturile totale inregistrate de Cosmote in Romania anul trecut au depasit 468,8 milioane euro, in crestere cu 7,2% fata de anul 2009, in timp ce profitul operational (EBITDA) a crescut cu 12,7% pana la 73,7 milioane euro, potrivit datelor grupului elen OTE. Pe de alta parte, numarul total de clienti Cosmote a ajuns la 6,9 milioane de utilizatori (n.a SIM-uri active), in scadere cu 5,9% fata de anul 2009 (incluzand clientii Zapp).

  • "In pofida provocarilor acestei perioade dificile, COSMOTE Romania a inregistrat crestere atat a veniturilor cat si a EBITDA, si-a sporit baza de abonati si de clienti business si a ramas lider in portabilitate. (...) Vom continua sa ne concentram pe segmentele corporate si de internet mobil in banda larga, dar si pe celelalte directii strategice ale companiei, cum ar fi: dezvoltarea retelei, aducerea celor mai recente tehnologii, relatiile cu clientii si reteaua de distributie", a declarat Konstantinos Apostolou, directorul financiar al Cosmote Romania.

Profitul EBITDA, de trei ori mai mare in ultimul trimestru din 2010. Numarul total al clientilor insa a scazut

Raportul grupului elen remarca evolutia exceptionala a profitului EBITDA inregistrat de Cosmote Romania in ultimul trimestru din 2010, care a crescut cu 202,4% fata de acelasi trimestru din 2009, pana la valoarea de 25,1 milioane euro.

Numarul total al clientilor Cosmote in Romania a ajuns la 6,9 milioane utilizatori la sfarsitul anului trecut, in scadere cu 5,9% fata de 2009 (incluzand clientii Zapp). Operatorul a mai anuntat vineri ca de la lansarea operatiunilor in Romania, in anul 2005, si pana in prezent, investitiile grupului pe piata romaneasca au ajuns la aproape un miliard de euro.