Notificarea tranzactiei prin care Romtelecom va prelua abonatii si restul de active al DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, a ajuns la Consiliul Concurentei, care in prezent analizeaza aceasta tranzactie, au precizat pentru HotNews.ro oficialii autoritatii. Adrian Lotrean, partener al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al DTH, a declarat luni in premiera pentru HotNews.ro ca Romtelecom a semnat saptamana trecuta contractul de achizitie al fondului de comert al operatorului aflat in procedura de insolventa, pentru care a facut o oferta ferma de opt milioane euro (plus TVA).

Scaderea numarului de clienti Boom TVFoto: Casa de Insolventa Transilvania
  • "Oferta Romtelecom este ferma, practic s-a incheiat si un contract de vanzare-cumparare cu aprobarea comitetului creditorilor in cursul saptamanii trecute. Romtelecom a cumparat fondul de comert al Boom TV, respectiv baza de abonati si activele din patrimoniul societatii DTH. Contractul semnat este complex, avand mai multe etape si conditii precedente care trebuie indeplinite, una dintre acestea fiind si avizul Consiliului Concurentei. Pana la indeplinirea conditiilor respective, transferul de proprietate si plata din partea Romtelecom nu se efectueaza", a precizat luni pentru HotNews.ro Adrian Lotrean.

Cei sub 100.000 de clienti, cel mai atractiv bun din patrimoniul Boom TV

DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, a intrat in procedura de insolventa la inceputul lunii iunie a anului trecut, iar Casa de Insolventa Transilvania a preluat acest dosar in calitate de administrator judiciar. La sfarsitul lunii aprilie din 2010, DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV lansata in urma cu cinci ani, ajunsese la datorii de peste 406,8 milioane lei, iar din octombrie 2010 operatorul ajunsese sa aiba sub 100.000 de clienti.

  • "In prezent, societatea nu dispune de numarul de abonati suficient pentru realizarea unei activitati profitabile. Cu toate acestea, numarul de abonati cu care debitoarea are incheiate contracte de prestari de servicii reprezinta cel mai atractiv bun din patrimoniul societatii", se mentioneaza in planul de reorganizare postat luni pe pagina proprie de Casa de Insolventa Transilvania.

Conform documentului, Romtelecom a fost singurul operator care a facut o oferta ferma pentru preluarea fondului de comert al DTH Television Grup, in valoare de 8 milioane euro (plus TVA).

  • "Pretul minim de adjudecare a bunurilor din patrimoniul Societatii nu va putea fi mai mic decat valoarea de evaluare de 7.320.000 euro plus TVA in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 95.000 abonati. In cazul in care numarul abonatilor transferati este mai mic de 95.000 de abonati, pretul de vanzare va putea fi diminuat corespunzator cu 80,08 euro/abonat", se mai arata in planul de reorganizare.

Procedural, acest plan de reorganizare urmeaza sa fie aprobat de adunarea creditorilor care va fi convocata la jumatatea acestei luni, dupa care planul este supus confirmarii unui judecator sindic, la Tribunalul Bucuresti. Practic insa, contractul a fost semnat, iar aceasta posibilitate a fost confirmata chiar ieri de Casa de Insolventa Transilvania, care a precizat ca incheierea tranzactiei intre cele doua firme se poate face si inainte de confirmarea planului de reorganizare de catre judecatorul sindic.

Prin preluarea acestor abonati, Romtelecom va ajunge la peste 1,14 milioane abonati la serviciile TV, foarte aproape de UPC Romania, al doilea mare operator de cablu TV, care la sfarsitul anului trecut avea peste 1,15 milioane de abonati la serviciile TV. Lider pe piata serviciilor TV este RCS&RDS cu 2,7 milioane abonati (din care 1,1 milioane abonati pe segmentul DTH si 1,6 milioane abonati la cablu TV).