2500 de terminale iPhone au fost vandute in magazinele Cosmote si Germanos de la mijlocul lunii decembrie a anului trecut si pana in prezent, a declarat joi Panos Makris, directorul comercial al Cosmote Romania. Vodafone si Cosmote au pus in vanzare in noaptea de 16-17 decembrie pe piata romaneasca terminalul iPhone 4, care anterior era distribuit oficial doar de Orange.

iPhone 4Foto: Apple

Cifra anuntata de Cosmote vizeaza toate cele trei modele de iPhone vandute de operator in Romania, respectiv: iPhone 4 in variantele de 16 GB si 32 GB si iPhone 3GS in varianta de 8 GB.

"iPhone este unul dintre cel mai bine vandute smartphone-uri din portofoliu, alaturi de terminalele Samsung Galaxy si HTC, a mai spus Panos Makris.

Dintre cei trei operatori de telefonie mobila care vand oficial iPhone pe piata romaneasca, Cosmote este astfel primul care face publice informatii legate de vanzarile terminalelor Apple, un aspect foarte sensibil in toate contractele de distributie semnate cu producatorul american.

iPhone 4 (varianta de 16 GB) este vandut de Cosmote la preturi de la 739 lei impreuna cu abonament lunar de 48,36 euro pe doi ani, de Vodafone este vandut la preturi de la 99 euro (doar pentru clientii existenti si 149 euro pentru clientii noi) impreuna cu abonament lunar de 59 euro pe doi ani, iar de catre Orange este vandut la preturi de 169 euro impreuna cu abonament lunar de 49 euro pentru doi ani.