​Facebook va achizitiona cu circa 70 de milioane dolari compania londoneza Snaptu care dezvolta aplicatii pentru telefoanele mai simple fara sistem de operare, scrie Financial Times. Desi vanzarile de smartphone-uri cresc masiv, peste 80% din telefoanele de pe piata sunt simple si n-au sistem de operare, iar compania cumparata de Facebook va face aplicatii care sa permita accesarea usoara a retelei sociale si de pe aceste terminale.

Snaptu are sediul la Londra, insa are birouri in SUA si Israel si dezvolta aplicatii care fac ca retele sociale precum Facebook, Twitter si Linkedin sa fie usor de accesat si de pe cele mai simple telefoane (asa numitele feature phones).

Snaptu a fost infiintata acum patru ani si e de asteptat ca tranzactia sa se incheie in cateva saptamani pentru o suma cuprinsa intre 40 si 70 milioane dolari. Snaptu este partener traditional pentru Facebook, insa compania spune ca integrarea in cea mai mare retea sociala va accelera ritmul de dezvoltare a aplicatiilor destinate telefoanelor mai simple din tarile emergente.

Facebook are peste 600 de milioane de utilizatori pe plan mondial, din care trei milioane in Romania.